Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nit transfigurada

Escoltar

Nit transfigurada

Concert de cambra a càrrec del sextet de corda LleidArt Ensemble

El repertori que ens proposen es construeix a partir de la transformació, sigui d'una història subjacent o de motius musicals. La primera obra del concert porta per títol Fuga del ángel (Bach - Piazzolla Project) i és per a quartet de corda. Es tracta d’un arranjament molt especial d’Eckart Runge, Friedemann Weigle i Artemis Quartet (un dels quartets de corda de més prestigi) on es mostra un univers dens i poderós en què es viatja de la música de Bach a la del mestre del tango, Astor Piazzolla; una metamorfosi musical constant del barroc al tango.

L'altra peça que completa el programa és la Nit transfigurada, d’Arnold Schönberg. Aquesta obra per a sextet de corda és considerada la primera obra important del compositor i s’inspira en el poema amb el mateix títol de l’escriptor Richard Dehmel, així com en el primer moment en què el compositor coneix la seva esposa: Mathilde von Zemlinsky. La Nit transfigurada és una obra plena de romanticisme, que desprèn un amor sense condicions, un amor pur que traspassa els errors humans i transforma les seves vides.

LleidArt Ensemble és una associació de joves músics que han compartit estudis i experiències musicals al llarg dels últims anys. Tots ells s’han format inicialment a Catalunya i després han ampliat els seus estudis musicals amb postgraus i màsters en escoles d’alt prestigi d’arreu.

El grup neix de la necessitat i voluntat de construir un espai de creació musical de qualitat, obrir-se a qualsevol mena d’estil i anar sempre més enllà dins l’àmbit de la música de cambra. Partint de la base d’una formació compartida a l’ESMUC, d’un potencial artístic ric i variat i de l’amistat que els uneix, LleidArt Ensemble vol conjugar les seves inquietuds en un projecte motivador ampliant l’oferta cultural actual. La qualitat musical, la innovació, la il·lusió i la flexibilitat davant una nova realitat musical i social, són algunes de les característiques pròpies del grup.

Des de l’any 2013 és grup resident de l’Auditori Enric Granados de Lleida, i ha format part de la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya. Ha realitzat espectacles familiars i concerts de diversos estils i formats, passant per la música de cambra i la música contemporània. Tots ells s’han estrenat i representat en les millors sales del territori lleidatà, com ara l’Auditori Enric Granados i la Seu Vella, així com en altres teatres i auditoris catalans. La temporada 18/19 va estrenar l’espectacle Fora de sèrie, basat en música televisiva de sèries i dibuixos animats dels anys 80, i va enregistrar la banda sonora original de la minisèrie Vida privada coproduïda per Oberon cinematogràfica i TV3. La temporada passada es va embarcar en una nova producció amb el Ballet de Barcelona: Pere i el Llop.

Reserva d'entrades: enviar un Whatsapp al 601006207 amb el nom i el nombre d'entrades.
Compra: oficina del Foment de dilluns a divendres de 17 a 21 h i una hora abans a la Parròquia de Sant Josep, carrer Sant Josep, 7.

Info

 • Quan?
  01/05/2022 des de 18:00
 • Categoria

  Música

 • On?

  Parròquia Sant Josep

 • Organitzador

  Foment Mataroní

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern