Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres de Joan Finet al Museu Arxiu de Santa Maria

Escoltar

Obres de Joan Finet al Museu Arxiu de Santa Maria

Visita guiada a l'exposició a càrrec d'Òscar Ruiz i Nicolau Guanyanbens, coguionistes de la mostra

La visita a l'exposició és una oportunitat per conèixer l’obra de temàtica religiosa o relacionada amb Santa Maria de Joan Finet i Casassa (Teià, 1880 - Mataró, 1960), artista multidisciplinari que va destacar en el dibuix i la pintura. Personatge molt popular a la seva època, avui és un gran desconegut.

Entre les pintures i els dibuixos, destaquen les reinterpretacions d’obres de Murillo, Rafael o Sorolla que en la mostra es poden comparar amb fotografies dels originals. També s’exposen els patrons dibuixats en paper d’embalar amb les imatges dels catorze sants que figuren als vitralls de la nau central de la basílica mataronina, obres que portaran a parlar de la tècnica de l’estergit.

S’exposen les obres que la família Font Finet, nets de l’artista, ha lliurat en donació al Museu Arxiu de Santa Maria

Activitat el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus

Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia


Joan Finet i Casassa (Teià, 1880 - Mataró, 1960) va ser un artista multidisciplinari que va destacar en el dibuix i la pintura. Molt popular a la seva època, és avui un gran desconegut. Va estudiar Belles Arts a Girona, Barcelona i París, i va tenir una dilatada carrera artística. A Mataró, va ser professor de dibuix al col·legi de Santa Anna, a les Franceses i a l’escola nocturna del Cercle Catòlic, entitat a què estava molt vinculat. 

El gener passat, els germans Font Finet, nets de Joan Finet, van fer donació al Museu Arxiu d’obres de l’artista de temàtica principalment religiosa, algunes de les quals relacionades amb l’església de Santa Maria.

L’exposició, produïda pel Museu Arxiu de Santa Maria, mostra la majoria de les obres ingressades. Entre les pintures i els dibuixos, destaquen les reinterpretacions d’obres del Segle d’Or espanyol, especialment de Murillo, obres religioses molt demanades als anys de la primera postguerra. També  s’exposen els patrons amb les imatges dels catorze sants que figuren als vitralls de la nau central de la basílica mataronina, obrats l’any 1952.

L'exposició es podrà visitar fins al 25 de maig.

Info

 • Quan?
  18/05/2024 des de 18:30
 • Categoria

  Visita guiada a l'exposició

 • On?

  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

 • Organitzador

  Museu Arxiu de Santa Maria

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern