Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Orquestra Terrassa 48. Divertimento

Escoltar

Orquestra Terrassa 48. Divertimento

Divertimento, uns jocs sonors que ens remouen tots els racons de les nostres emocions

El divertimento és una forma musical molt popular en el segle XVIII, escrita amb un estil desimbolt i alegre; una diversió musical. Però la seva definició exacta és tot un aiguabarreig de coses: música per ser tocada a l’aire lliure, una suite de danses, per acompanyar banquets i esdeveniments socials, música despreocupada i fins a música seriosa. I si la definició ja és complicada el títol donat també perquè la frontera entre divertimento i altres noms com Casazione, Notturno, Serenata o Nachtmusik és a vegades parlar del mateix.

En aquest programa us presentem una combinació de divertimentos per a cordes i amb música escrita per a una i dues flautes solistes de la mà de Claudi Arimany i Eduard Sànchez. Uns divertimentos que ens mostraran com de variada pot ser la música escrita sota aquest títol, amb els primers intents per part de G.Ph.Telemann ja en el barroc, passant per les sonoritats neoromàntiques del gal·lès G.Walters fins a arribar al divertiment que escriu L.Weiner sobre música tradicional hongaresa.

Programa

Divertimento en si b, G.Telemann

Allegro assai, Scherzo 2 Vivace, Scherzo 3 i 4, Scherzo Scherzo 5, Scherzo 6

Concert a flauta BWV 1055, J.S.Bach

Allegro-Largo-Allegro ma non tanto

Concert en sol m per a dues flautes, J. J. Quantz

Allegro-Amoroso-Presto

Divertimento per a cordes, G.Walters

Allegro Vivace, Lento Cantabile, Presto, Largo, Allegro Giocoso

Divertimento núm 1, L.Weiner

A richly done czardas, Fox Dance, Waltz of Marosszek, Verbunkos, Stamping dance.

Claudi Arimany i Eduard Sànchez, flautes

Direcció: Quim Termes

Orquestra de Cambra Terrassa 48

Amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 és una formació estable i especialitzada en el repertori escrit per a cordes.

Fundada en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000, el conjunt ha donat un gran impuls i difusió de la música escrita per a formació d'orquestra de cordes arribant a ser-ne un clar referent i elaborant programes que combinen una gran investigació i proximitat.

L’OCT48 està dirigida des del violí per Quim Térmens, músic sabadellenc que va rebre la seva primera formació violinística de la mà d’Ofèlia Rodrigo i posteriorment estudià amb el violinista i mestre Gonçal Comellas amb qui es formà musicalment i realitzà els seus estudis superiors. Ha rebut també classes magistrals dels violinistes M. Barta i A. Futer. Ha estat membre de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas.

Preus

• 17 € entrada general

• 15,00 € jubilats i socis del Foment

• 13,50 € aturats i estudiants

• 8,50 € persones amb minusvalidesa superior al 33%, persones amb exclusió social, nens/es fins a dotze anys.

Reserva d'entrades: enviar un Whatsapp al 601006207 amb el nom i el nombre d'entrades.

Compra: oficina del Foment, Carrer Nou, 11 de dilluns a divendres de 17 a 21 hores i una hora abans del concert a la Parroquia de Sant Josep, Carrer Sant Josep, 7.

Info

 • Quan?
  19/02/2022 des de 18:00
 • Categoria

  Concert

 • On?

  Parròquia Sant Josep

 • Organitzador

  Foment Mataroní

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern