Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oxidacions. Joan Artigas i Eva Casado

Escoltar

Oxidacions. Joan Artigas i Eva Casado

A Oxidacions, el nexe dels dos artistes d'aquesta exposició és, sens dubte, l'oxidació dels materials utilitzats així com el joc amb les formes orgàniques: mentre que l'Eva Casado les concep de manera abstracta, en Joan Artigas Planas les recrea de forma figurativa. 

L'escultura creada a partir de ferro i bronze i els gravats a l'aiguafort realitzats sobre una matriu de ferro experimenten tots dos una gran transformació: la duresa dels metalls passa a tenir una gran fragilitat amb la intervenció de l'òxid. Així doncs, l'oxidació del metall té una clara importància.

Artigas Planas és un escultor que explora la figura femenina envoltada de formes geomètriques constructivistes. A través de les seves obres, l'artista ens presenta diferents situacions de la dona, transformant-la en un ésser mitològic de ferro i bronze, dotant-la d'una presència solitària, inaccessible i sobrenatural.

Els gravats de Casado són peces de traços gestuals, exemptes de motius figuratius. Les formes les crea tant a la matriu (planxa) com a les gammes de colors i contrastos aplicats a l'entintat i explorant les transparències amb habilitat i delicadesa.

Tot i la diferència de treball i tècnica, tant l'escultura com el gravat dels dos artistes comparteixen la capacitat de transmetre emocions a través de la forma i la composició, donant un sorprenent protagonisme a l'òxid i al metall.

Info

 • Quan?
  13/04/2024 des de 19:30
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  La Destil·leria Espai Cultural

 • Organitzador

  La Destil·leria Espai Cultural

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern