Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pàgines en construcció

Escoltar

Pàgines en construcció

50 anys de revistes acoblades, experimentals i rares de l’Estat espanyol

Aquesta mostra itinerant és una iniciativa i col·lecció de Pepe Murciego. Ofereix una extensa visió de les revistes més singulars, experimentals i rares que han influït en l'experimentació editorial a l'Estat espanyol des dels anys 70 fins als nostres dies. Aquestes revistes, més enfocades en l'experimentació visual i el llibre com a objecte artístic, són editades principalment per artistes o creadors literaris, buscant ampliar el seu treball artístic o poètic a través de l'edició. Es tracta d'una forma d'expressió que aspira a transformar l'acte de llegir en una experiència visual i multisensorial, allunyant-se dels circuits habituals per trobar un lector més implicat.

La mostra destaca la naturalesa constantment en construcció d'aquestes revistes, que són concebudes com a processos creatius en curs. A través d'una col·lecció que inclou revistes rares atresorades per Murciego, juntament amb altres contribucions de col·leccionistes i editors, es mostra com aquestes publicacions són equivalents a museus portàtils, oferint una gran varietat de formes i materials com a pàgines. La mostra es nodreix de la influència de diverses corrents artístiques i moviments experimentals, adoptant formats i materials diversos com a caixes, carpetes o objectes inusuals.

Es destaquen figures històriques com Marcel Duchamp, George Maciunas i els precursora de l'experimentació editorial a l'Estat espanyol com Dau Al Set i la revista Neon de Suro. A més, es reconeixen artistes i poetes com ZAJ, Joan Brossa i Concha Jerez com a agents clau d'aquest moviment.

L'exposició exhibeix una àmplia selecció de revistes rares, experimentals i acoblades editades a Espanya durant les últimes cinc dècades, oferint un panorama ric i divers del món editorial experimental espanyol.

La mostra es podrà visitar fins al 28 d'abril.

Info

 • Quan?
  23/03/2024 des de 12:00
 • Categoria

  Inauguració d'exposició

 • On?

  La Presó

 • Organitzador

  M|A|C. Mataró Art Contemporani

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern