Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Panòptic | Pedra i plàstic. Un murmuri constant com un cant de sirenes

Escoltar

Panòptic | Pedra i plàstic. Un murmuri constant com un cant de sirenes

Visita comentada en diàleg amb Diana Padrón, comissària de l’exposició Pedra i plàstic (artistes Roc Domingo Puig i Marta Rosell Chust). Aquesta exposició s'emmarca dins la 4a edició del Panòptic. Festival de Cinema de Mataró que per segon any té lloc a La Presó

Pedra i plàstic és una aproximació al desplegament de la tecnologia d’internet d’alta velocitat sobre el territori del Pirineu. L’exposició visualitza, des de la investigació artística, el vídeo i la instal·lació, un marc ampli d'aquesta problemàtica i proposa una lectura política de la situació travessada per les afectacions al territori, la tecnologia, la producció de paisatge, la identitat local i el capital. A més, té la voluntat de reflexionar sobre les tensions entre l’imaginari tradicional de la pedra –allò romànic, rústic, folklòric, o natural— i el plàstic —allò construït, estructurat, intervingut o artificial— on la idealització de la muntanya contrasta amb el sosteniment de la vida en aquest context.                                              

Exposició de Roc Domingo Puig i Marta Rosell Chust a cura de Diana Padrón. Festival de Cinema de Mataró.

Marta R. Chust (Barcelona, 1995) i Roc Domingo Puig (Lleida, 1992) són una parella d'artistes que treballen de manera col·lectiva des de 2015. Tenen formació en belles arts, educació i antropologia. Els seus projectes artístics es mouen entre la producció i la recerca artística, i sorgeixen com a resposta a les condicions d'un context específic. A partir de les diferents realitats d'un lloc, posen en diàleg les contradiccions, les situacions enteses com a habituals i les identitats construïdes del marc on s'inscriuen. Els seus últims treballs se centren en la producció i contemplació del paisatge sobre el territori, les vies de comunicació, la bretxa digital i altres aspectes entorn de les desigualtats geopolítiques. Han desenvolupat projectes en institucions com Correlación Contemporánea (Lima, Perú), Rad'Art (San Romano, Itàlia), Sala d'Art Jove (Barcelona), Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona, entre d'altres. Recentment, han estat seleccionats per la Beca Art i Natura del Centre d'Art La Panera de Lleida, i participen en el programa Indrets.xyz de Cultural Rizoma (Celrà).

Diana Padrón (Las Palmas de Gran Canaria, 1984) és investigadora i comissària independent. Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de la Llacuna, màster en Estudis Avançats en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i doctora per la mateixa universitat en Societat i Cultura: Història, Antropologia, Arts, Patrimoni i Gestió Cultural. Des de 2012 forma part del grup de recerca Art Globalization Interculturality de la Universitat de Barcelona, on ha estat coordinadora de la plataforma On Mediation. Platform on Research and Curatorship i coeditora al costat de Martí Peran de la revista REG|AC (Revista científica d’Estudis Globals i Art Contemporani). També està vinculada al grup de recerca I+D Art i Tecnosfera de la Universitat Complutense de Madrid.                 

Més informació a: dianapadronalonso.com.

Web del M|A|C
Web del Festival Panòptic

Info

  • Quan?
    12/06/2022 des de 12:00
  • Categoria

    Visita guiada

  • On?

    Edifici La Presó

  • Organitzador

    Organitzen: Associació Cultural Panòptic, M|A|C Mataró Art Contemporani i Cultura Mataró

  • Afegiu l'esdeveniment al calendari
  • Lloc web extern