Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Passió segons Sant Joan BWV 245, de J. S. Bach

Escoltar

Passió segons Sant Joan BWV 245, de J. S. Bach

Original representació d'aquesta gran obra de Bach, en un marc incomparable com és el pati de l'antiga Presó, amb el Cor Ciutat de Mataró, sota la direcció de Jordi Lluch, i escenografia de Josep Rodri.

La Passió segons Sant Joan (en alemany, Johannes Passion), BWV 245 és una obra religiosa composta per Johann Sebastian Bach durant el primer hivern que va treballar a Leipzig. La va escriure per a ser executada la vigília del Divendres Sant de 1724. 

Està escrita per a veus solistes, cor i orquestra. El text principal, basat en el Nou Testament, prové dels capítols 18 i 19 de l'Evangeli segons sant Joan. Les paraules de l'obertura, les àries, els recitatius i els corals es van prendre de diferents fonts, alguns d'ells de la Passió segons sant Mateu. Se sap també que Bach va utilitzar paraules de la Bíblia en la traducció de Martí Luter.

L’obra està formada de recitatius plens de dramatisme, corals, àries i ariosos, algunes combinacions d'aquestes formes, i les tornades. Tal vegada és menys coneguda que la gran Passió segons Sant Mateu redescoberta al públic el 1829 sota la direcció de Mendelssohn. En comparació amb aquesta, la Passió de Sant Joan ha estat descrita com una obra més extravagant, amb una immediatesa expressiva, de vegades més salvatge. 

En aquesta ocasió podrem escoltar i veure'n una versió escenificada especialment per al singular espai del pati de l'antiga presó.

Cor Ciutat de Mataró

Veus
Aniol Botines, evangelista
Soledad Cardoso, soprano
Leandro Marziotte, contratenor
Aitor Garitano, tenor
Xavier Mendoza, baix
Laia Prat, soprano
Joan Mas, tenor
Manel Ferre, baríton
Xavier Codony, baix

Músics
Juan Diego Fidalgo, pianista
Ariadna Cabiró, orgue continu
Alba Villar, violoncel

Actors
Santi Clavell, Aniol Devesa i Lídia Rovira

Direcció escènica
Josep Rodri

Direcció musical
Jordi Lluch Arenas

Info

 • Quan?
  02/07/2022 des de 22:00
 • Categoria

  Concert

 • On?

  La Presó

 • Organitzador

  Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern