Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pluges intenses i inundacions a la Conca Mediterrània

Escoltar

Pluges intenses i inundacions a la Conca Mediterrània

Conferència a càrrec de M. Carme Llasat (UB), dins el programa de conferències i sortides del seminari "Fenòmens naturals extrems: destruir per renéixer".

Les inundacions constitueixen el principal risc natural al món, tant per la seva freqüència (uns 180 desastres per inundació cada any) com pel seu impacte (>105 milions desplaçats anualment). A Catalunya s’han enregistrat 211 episodis d’inundació entre 1996 i 2020 amb 61 víctimes mortals. El Maresme és la comarca on més episodis s’han produït. Però, què te d’especial la Conca Mediterrània per a què  sigui un dels llocs del món amb més inundacions sobtades? I el Maresme? Han disminuït en els darrers 500 anys? I augmentaran degut al canvi climàtic? Al llarg de la conferència anirem teixint el coneixement sobre les inundacions a casa nostra tot construint un “ret fi” amb els diferents fils de les preguntes anteriors.

Cal inscripció prèvia, aquí. Cal que ompliu el formulari amb les vostres dades i trieu el "Curs/Activitat" al desplegable que surt clicant [ ... ]

En finalitzar el seminari es lliurarà un certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de set conferències i dues sortides. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del volum 33 de la revista científica L’Atzavara (any 2023), monogràfic entorn dels temes tractats en aquest seminari.

Info

 • Quan?
  25/04/2022 des de 19:30
 • Categoria

  Conferència

 • On?

  Centre Cívic Cabot i Barba

 • Organitzador

  Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN)

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern