Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Podem recuperar la funció educativa del museu?

Escoltar

Podem recuperar la funció educativa del museu?

Quarta de les set xerrades en línia a càrrec de Manuela Pedrón Nicolau i Jaime González Cela (comissaris) i Christian Fdz. Mirón (artista, educador i comissari).

La 14a edició de Zona intrusa_Espais liminars, a cura de Jordi Ferreiro (artista i educador), es reformula com a cicle de xerrades en línia que serveix d'espai de trobada i reflexió entre diferents agents del context local i internacional amb una pràctica híbrida entre l'art, l'educació i la gestió cultural. 

En la ponència d'avui Podem recuperar la funció educativa del museu? hi participen Manuela Pedrón Nicolau i Jaime González Cela (comissaris) i  Christian Fdz.Mirón (artista, educador i comissari).

La sessió, oberta a tothom, la podeu seguir a través de Zoom amb el link https://us02web.zoom.us/j/87114532361pwd=Sk0waVZUWE5iaktBeXIwTlZxamdPUT09

________

Manuela Pedrón Nicolau (Granada, 1988) Jaime González Cela (Madrid, 1984) es dediquen a l'educació i el comissariat en l'àmbit de l'art contemporani. El seu treball com a col·lectiu se centra en la investigació sobre els processos de mediació que configuren la pràctica curatorial i en la capacitat de l'art contemporani de generar diferents formes de narració que explorin tot allò relacionat amb el social i el polític. Com a equip curatorial, han realitzat exposicions per CaixaForum Barcelona, el Museu de la BNE o el programa Mutacions de la Comunitat de Madrid. Han dirigit el programa educatiu de Tabacalera Promoció de l'Art (2017-2019) i gaudit d'estades de recerca a l'Acadèmia d'Espanya a Roma, Hangar Barcelona i Centre Huarte (Pamplona). Actualment porten el programa CRÀTER a la Sala d'Art Jove i VENÈCIA. Club de lectura a La Casa Encendida.

Christian Fernández Mirón treballa, aprèn i es diverteix amb projectes que transiten l'art, l'educació, la música i el disseny. Va néixer a Espanya i es va criar entre Indonèsia i Argentina abans de tornar a Madrid. Des de petit, fa moltes preguntes i li agrada explorar. Li interessa tant liderar com ser liderat, compartir dubtes i aprenentatges, la recerca d'intimitats col·lectives i qüestionar les formes d'aprenentatge i legitimació convencionals. Treballa tant en l'àmbit independent i autogestionat com a marcs institucionals afins. Actualment desenvolupa Com el palmell de la meva mà al Museu Reina Sofia i és el comissari de l'àrea de Mediació al Centre de Cultura Contemporània Condeduque. Des 2016 és mediador a la Sala d'Art Jove de Madrid i va ser assessor de mediació al Centre Dansa Canal (2018-2019).

Altres ponents del cicle són Cori Mercadé (artista i educadora), Paul-Ramírez-Jonas (artista i docent), Miguel Braceli (artista i docent), Fanny Figueras (docent) i Carlos Almela (gestor cultural), Marco Peri (educador), Preferiría periferia (educadors), Gemma Carbó (Directora del Museu de la Vida Rural) i Manuel Segade (Director del CA2M).

Per a més informació consulteu el web del M|A|C 

Info

 • Quan?
  17/03/2021 des de 18:30
 • Categoria

  Ponència

 • On?

  Activitat virtual

 • Organitzador

  M|A|C. Mataró Art Contemporani

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern