Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Records de deu dones

Escoltar

Records de deu dones

Presentació del llibre del col·lectiu Pasta de Full, 24è premi Romà Planes i Miró de Memorials Populars.

Records de la barba de l’avi, blanca i suau; records del soroll de l’overlock d’una mare modista que cosia a casa; records d’una conversa d’una nena amb el seu pare pregunta-li per les ferides de metralla que té a la cama; records d’un home pobre que la mare convidava a casa a menjar; records de l’escombriaire del poble que als anys seixanta anava casa per casa a recollir les deixalles i ves a saber com les portava a l’abocador; records de la pudor de les abraçades d’una peixatera. Records de deu dones. Nou vallesanes i una maresmenca. Una setantena de records novel·lats, que us faran tornar a la vostra infantesa i sentir altra vegada olors oblidades, moments únics.

“Records de deu dones”  són les narracions de deu dones del Col·lectiu Pasta de Full, de diferents edats - dels 50 als 80 anys -, que es gronxen dins el que va ser una quotidianitat comú a moltes altres nenes i dones. Un exemple de quan la ficció rescata la memòria. És una manera de pouar en el record per convertir anècdotes, personatges, gustos i olors en literatura.

Els tretze relats escrits per la mataronina de naixement i argentonina d’adopció, Rosa Vila, passen a Mataró. Els seus textos retraten la ciutat de fora rondes, la seva infantesa i la quotidianitat mataronina esdevé literatura.

“Records de deu dones”  ha resultat guanyadora del 24è premi Romà Planes i Miró de Memorials Populars, convocat per l’Arxiu de Memòria Popular de La Roca del Vallès.

El Col·lectiu Pasta de Full està format per: Esther Borràs, Isabel Borràs, Assumpta Margenat, Mercè Moreno, Maica Meseguer, Roser Muchart, Mary Pi de la Serra, Rosa Maria Prat, Cristina Viader i Rosa Vila.

La presentació anirà a càrrec de l'escriptora Maria Sanplà, amb les autores, i amb lectura d’alguns fragments del llibre.

Info

 • Quan?
  18/05/2023 des de 19:00
 • Categoria

  Presentació de llibre

 • On?

  Buc de Llibres

 • Organitzador

  Buc de Llibres

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern