Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sons de terra i dona: Dones de la muntanya + concert vermut

Escoltar

Sons de terra i dona: Dones de la muntanya + concert vermut

Presentació del llibre Dones de la muntanya. Conversa amb l’autora Federica Ravera. Concert vermut a càrrec d'Aluca

12 h Presentació del llibre Dones de la muntanya

Dones de la muntanya és una novel·la gràfica que fa un retrat del món rural i pagès pirinenc, amb mirada de gènere. És el diari d’una científica social-natural i activista ecofeminista —Federica Ravera— que recorre el Pirineu per conèixer la ruralitat d’alta muntanya. Un bonic diàleg entre la ciència i l’art, en què la protagonista, amb contradiccions d’urbanita i una curiositat ingent, escolta les dones parlar de les problemàtiques que assolen la pagesia i dels beneficis de la ramaderia i l'agricultura d’alta muntanya. Unes veus —les de les dones de la muntanya— que descriuen els seus rols i contribucions, les discriminacions, els sexismes i les dinàmiques de poder que encara perduren en la nostra societat. La il·lustradora i artista plàstica Martina Manyà ha sabut crear en la novel·la un imaginari precís, humanista i natural a la vegada. 

57è Premi Crítica Serra d’Or de Còmic juvenil

12.45 h Concert vermut amb Aluca, trio vocal

Aluca sorgeix de l'amistat viscuda a través de la música, més concretament, del cant polifònic. Els tres membres van coincidir com a estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i allà, tot i transitar per disciplines musicals diferents, van trobar un espai per interactuar amb la música i la veu al voltant de diferents repertoris polifònics tradicionals i les estètiques vocals que més s'hi associaven. Un repertori que han anat cultivant en diferents projectes fins a consolidar el trio polifònic Aluca.

El seu repertori és d'orígens, contextos i sonoritats molt variades. Prenen com a referència una certa estètica vocal i sonora d'arrel mediterrània, però els interessa mostrar unes cançons tradicionals vives, que, tot i connectar-los amb el passat, també els parlin en present. Per això busquen inspiració en tota mena de músiques que els ressonen, més properes i més llunyanes, per tal d’aportar al públic les experiències que viuen quan les canten. Trobarem cançons de plany, de festa, de joc, religioses, d'autor, de bressol, que expliquen històries, totes elles passades pel seu sedàs expressiu i musical, el qual les dota de sentit contextual i les fa més properes.

Magalí Sala, Gina Quatrecases i Miguel Gómez són Aluca, trio vocal.

Info

 • Quan?
  21/10/2023 des de 12:00
 • Categoria

  Festival 2 Terços

 • On?

  Jardins de l'Antic Escorxador

 • Organitzador

  Associació Agrària Cinc Sènies - Mata - Valldeix. Col·labora: Coop Maresme [Ateneu Cooperatiu]

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern