Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una canta, la otra no

Escoltar

Una canta, la otra no

Dins del cicle "Feminisme/s. Dona i revolta social

Pomme coneix a Suzanne quan l’ajuda a avortar després d’un tercer embaràs que no pot costejar-se. Perdran el contacte, però es tornaran a trobar deu anys després. Pomme és cantant i Suzanne treballadora comunitària. Tot i les seves diferències, continuaran sent amigues, compartint diversos conflictes i afirmant les seves identitats feministes.

Any: 1977 (França). Durada: 115 minuts.
Direcció: Agnès Varda. Guió: Agnés Varda.
Fotografia: Charles Van Damme. Gènere: Drama musical.
Repartiment: Valérie Mairesse, Thérèse Liotard, Gisèle Halimi, Marion Hänsel, Ali Raffi, Jean-Pierre Pellegrin, Mona Mairesse.


APUNTS BIOGRÀFICS

Agnès Varda va néixer a Ixelies (Bèlgica) el 30 de maig de 1928 i va morir a París el 29 de març de 2019. Aquesta directora, actriu, guionista, fotògrafa, editora, professora universitària, activista i artista visual, va ser una de les veus feministes de la Nouvelle Vague i una de les figures més destacades del cinema fet per dones. El seu cinema tant de ficció com documental i les seves representacions artístiques tenen un clar caràcter realista i social.


Dins del cicle Feminisme/s. Dona i revolta social. Aquest cicle vol posar en valor els relats en primera persona de dones que han dedicat la vida a les lluites per a la transformació social aquí i a diversos racons del món. També vol enfocar la mirada a com les estructures patriarcals de poder coarten l’exercici de les llibertats individuals i col·lectives, com aquestes mateixes estructures van generant tot un sistema d’opressions que es tradueix en múltiples violències que pateixen les dones i identitats dissidents dia rere dia aquí i arreu.

Info

 • Quan?
  28/06/2023 des de 19:00
 • Categoria

  Cinema. Cicle Feminisme/s

 • On?

  Cafè de Mar

 • Organitzador

  Organitzen: Arxiu/Biblioteca - Unió de Cooperadors de Mataró i Fundació de la Unió de Cooperadors de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern