Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la construcció d'una nova plaça a l'interior d'una illa urbana de l'Eixample

Escoltar

Comença la construcció d'una nova plaça a l'interior d'una illa urbana de l'Eixample

Aquesta setmana han començat les obres de construcció de la nova plaça pública que es troba a l'interior de l'illa delimitada pels carrers de Llauder, Pizarro, la ronda de Francesc Macià i el Camí Ral.

Els treballs tenen un àmbit d'actuació de 1.910 m2 i estan valorats en 194.500 euros, que aniran a càrrec de l'empresa Construcciones Luque-Núñez, que està acabant un edifici d'habitatges a la zona (a tocar del Camí Ral). Està previst que les obres tinguin una durada de sis mesos.

La nova zona verda

L'illa té forma rectangular: pel costat nord dóna al carrer de Llauder, amb una façana de 48 m, i pel costat sud es comunica amb el Camí Ral a través d'un pas de vianants de 18 m de llarg i 10 m d'amplada, que discorre per sota d'un edifici de nova construcció.

Quant al costat oest, aquest nou espai públic dóna accés als habitatges d'un dels blocs de nova construcció que hi ha. Pel que fa al costat est, la plaça està a tocar a un conjunt d'habitatges de certa antiguitat, per la qual cosa es procedirà a fer un tancament d'obra per aquesta banda per donar un millor acabat al conjunt.

Els vianants podran accedir-hi pel Camí Ral i també pel carrer Llauder, on es construeix una vorera més ampla, d'uns 5 m, i s'hi col.locarà una nova fila d'arbrat, que seran 6 arbres de les pagodes (Sophora japonica pyramidalis). Al costat oposat d'aquesta façana, i donant entrada al pas de vianants que ve del Camí Ral, s'hi plantaran 3 palmeres de l'espècie Washingtonia filifera.

Interior de la plaça

Pel que fa a l'interior de l'espai, hi haurà una zona d'estada amb sauló de forma rectangular de 40 x 20 m que ocupa la part central. Aquest espai està al mateix nivell que el carrer Llauder i en contacte directe amb ell. Aquesta zona d'estada es complementa amb la col.locació de 9 arbres de l'espècie fals pebrer (Schinus molle), que definirà una zona d'ombra aproximadament de les mateixes dimensions que la zona d'estada.

En aquest espai també s'hi instal.laran diferents elements de joc infantil: un tobogan, un gronxador i jocs de molles distribuïts sota els arbres. També s'hi col.locaran 4 bancs de tipus neoromàntic amb llistons de fusta de teka i estructura de fundició d'alumini a més de 6 bancs del model barana de formigó gris clar.

El desnivell existent entre la zona de sauló i la franja pavimentada de la part sud se salvarà amb un talús vegetal on es combinaran dues espècies arbustives (Leonitis leonorum i Metrosideros excelsus). La comunicació entre els dos nivells de la plaça es completa amb una rampa i una escala. La rampa és de formigó abuixardat de color vermell i divideix en diagonal la zona de talussos. L'escala estarà a l'extrem est de la plaça com a perllongació de la zona pavimentada de llambordí ceràmic.