Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carrer de Sant Francesc d'Assís es convertirà en zona de vianants

Escoltar

El carrer de Sant Francesc d'Assís es convertirà en zona de vianants

El passat dilluns, 4 d'agost, es van iniciar les obres de reurbanització del carrer de Sant Francesc d'Assís. Les obres convertiran aquesta zona en un espai residencial i comercial amb presència mínima de vehicles on s'eliminaran les voreres i calçades per crear una pavimentació contínua seguint el criteri de les intervencions que ja s'han fet al centre històric de la ciutat, com ara a la plaça de Santa Maria.

La reurbanització la porta a terme l'empresa Asfaltos y Pavimentos Barcelona SL (PAVIBAR)  i compta amb un pressupost de 174.996,38 euros.  Els treballs, que tindran una durada de 4 mesos, suposaran la intervenció en una superfície de 662,10 m2.

L'accés rodat al carrer es podrà fer des de la Muralla dels Genovesos, prèvia acreditació amb targeta, i es configura com un dels tres accessos restringits situats al perímetre de muralles per regular l'entrada de vehicles als espais de vianants del centre històric. A l'accés des de la Muralla dels Genovesos s'instal·laran tres jardineres amb arbrat i plantes arbustives que serviran per remarcar el caràcter singular de l'espai i a més una de les jardineres s'utilitzarà com a base de la terminal de control i validació de l'accés de vehicles.

Característiques de les obres

El projecte estableix que s'haurà de fer el drenatge d'aigües pluvials i substituir els trams malmesos de clavegueram. Es canviarà el paviment i l'enllumenat públic, i es col·locarà mobiliari urbà. Al mateix temps s'aprofita per condicionar les línies elèctriques i la senyalització del carrer.

El passat 17 de juliol els regidors d'Obres, Serveis i Manteniment i de Participació Ciutadana van oferir una reunió als veïns per informar-los de la remodelació del carrer.