Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carrer de Sant Francesc d'Assís s'afegeix a la zona de vianants del centre

Escoltar

El carrer de Sant Francesc d'Assís s'afegeix a la zona de vianants del centre

Dissabte passat, 20 de desembre, van ser inaugurades les obres de reurbanització del carrer de Sant Francesc d'Assís, situat al centre de la ciutat. L'acte d'inauguració, que va començar a les 12 hores, va ser presidit per la primera tinent d'alcalde, Pilar Gonzàlez Agàpito, i va ser amenitzat per l'actuació musical del Col·lectiu Dixieland Maestro Demon.

Les obres van començar el passat mes d'agost i han convertit aquest carrer en una zona de vianants. El carrer de Sant Francesc d'Assís és des d'ara un espai residencial i comercial amb presència mínima de vehicles on s'han eliminat les voreres i calçades per crear una pavimentació contínua seguint el criteri de les intervencions que ja s'han fet al centre històric de la ciutat, com ara a la plaça de Santa Maria o al carrer Nou.

La reurbanització l'han portat a terme les empreses Asfaltos y Pavimentos Barcelona SL (PAVIBAR) i IOMSA i ha comptat amb un pressupost de 209.354,99 euros. Els treballs han suposat la intervenció en una superfície de 600 m2.

L'accés rodat al carrer es pot fer des de la Muralla dels Genovesos, prèvia acreditació amb targeta, i es configura com un dels tres accessos restringits situats al perímetre de muralles per regular l'entrada de vehicles als espais de vianants del centre històric. A l'accés des de la Muralla dels Genovesos s'han instal·lat tres jardineres amb arbrat i plantes arbustives que serveixen per remarcar el caràcter singular de l'espai i a més una de les jardineres s'utilitza com a base de la terminal de control i validació de l'accés de vehicles.

3 pomers i noves jardineres

Les obres també han actuat en el drenatge d'aigües pluvials i s'han substituït els trams malmesos de clavegueram. Al mateix temps s'ha aprofitat per condicionar les línies elèctriques i la senyalització del carrer.

El paviment és de pedra granítica i s'hi han col·locat les lletres amb planxa de fosa dúctil pintada amb oxiró negre amb el nom del carrer.

S'han instal·lat 7 punts de llum al llarg del carrer i a la plaça d'en Peric s'hi han col·locat també 3 punts de llum baixos. Quant al mobiliari urbà hi ha 2 cadires i 4 papereres.

La reurbanització del carrer també ha comportat la incorporació de 3 arbres, Malus Perpetu Everest (pomer) i de plantes arbustives: 5,75 m2 al carrer de Sant Francesc d'Assís de Rosmarinus Oficinalis (Romaní) i 39 m2 a la plaça de Santa Maria d'Othonna cheirifolia. La instal.lació d'aquestes jardineres a la plaça era un compromís adquirit per l'Ajuntament des que es va fer la reurbanització d'aquest espai.

Abans de la pavimentació del carrer, com ja és habitual en el centre històric, l'empresa ÀTICS SL va fer prospeccions arqueològiques.

El centre, en transformació

La modernització del carrer de Sant Francesc d'Assís és un pas més en la reforma del centre històric i contribueix a l'ampliació d'aquesta zona de vianants, caracteritzada per la concentració de comerços i serveis.

L'estiu passat la zona de vianants del centre es va ampliar la nova plaça de Can Xammar, i la reurbanització dels carrers de Sant Cristòfor, Na Pau, d'en Xammar i la baixada de les Espenyes, que els ciutadans ja poden gaudir. Per altra banda, està previst que al gener comencin les obres de modernització del carrer de La Palma i també és imminent l'inici de la conversió en zona de vianants d'un nou tram de La Riera, el comprès entre el carrer de Sant Josep i la Muralla de la Presó.

Durant la primavera de l'any 2004 està previst que comencin també els treballs per aconseguir una nova plaça a l'àmbit de Can Xammar, fruit del desenvolupament urbanístic i residencial que està duent a terme l'empresa municipal PUMSA en aquest sector.

Finalment, l'Ajuntament s'han compromès en el Programa d'Actuació Municipal i el Pressupost de l'any que ve a redactar els projectes d'urbanització de la Muralla de Sant Llorenç i dels carrers de la Concepció, de Don Magí de Vilallonga, d'en Moles, i el primer tram del carrer d'Argentona.