Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pintor mataroní Pere Màrtir Viada dissenya les etiquetes del vi novell 2003

Escoltar

El pintor mataroní Pere Màrtir Viada dissenya les etiquetes del vi novell 2003

El president de l'Institut de Promoció Econòmica de Mataró, Antoni Civit, ha presentat avui la imatge i l'etiqueta amb què es comercialitzarà aquest any el vi novell dels cellers de Mataró. La presentació ha tingut lloc al celler Can Silveri (carrer de Sant Benet).

Aquest any l'artista escollit per dissenyar l'etiqueta i els materials publicitaris per a la promoció d'aquest vi és el pintor mataroní Pere Màrtir Viada.

Els cellers que promouen aquesta iniciativa, amb el suport de l'IMPEM, són: Celler Castellví, Can Silveri, Cellers Monserrat, Celler Joan Domingo i Vins Santi. En aquests establiments s'hi podran trobar tres varietats del vi novell: blanc, rosat i negre. El pròxim dissabte 15 de novembre es posaran a la venda les 10.000 ampolles que s'han embotellat al preu de 3,5 euros el negre i 3 euros el blanc i el rosat.

Les tres varietats són de la denominació d'origen Penedès. El negre està elaborat per Josep Ferret i Mateu i el rosat i el blanc per Cavas Lavernoya.

Actes de presentació

El dissabte 15 de novembre es faran dos actes per celebrar la sortida al mercat del vi novell d'aquest any. El primer començarà a les 12 del migdia i té un marcat caràcter festiu, consisteix en una cercavila que traçarà un recorregut pels cinc cellers i que servirà per escenificar un costum fortament arrelat en alguns països productors de vins: la penjada d'una branca de pi sobre cada un dels establiments que marca l'arribada del vi novell. La particularitat d'aquesta cercavila és que serà amenitzada per la colla castellera Capsgrossos que anirà improvisant actuacions fins arribar al final del recorregut, que serà Can Palauet.

A les 21.00 hores començarà a Can Palauet l'acte de presentació oficial del vi novell, que consistirà en una xerrada a càrrec dels enòlegs Josep Ferret de Caves Josep Ferret i Mateu i de Marta Esteban de Cavas Lavernoya.

Característiques de les tres varietats

. Vi novell blanc
DO: Penedès
Varietats: Macabeu 70% i xarel.lo 30%

Graduació: 12% vol.

Vi obtingut després d'una fermentació a molt baixa temperatura per conservar els aromes. Vi de color groc pàl.lid, net i molt brillant. L'aroma és intens, fresc, lleugerament vegetal i molt afruitat a causa de la seva joventut. El seu gust té una entrada afruitada i un gust final llarg i persistent.

. Vi novell rosat
DO: Penedès
Varietats: Merlot 40%, garnatxa 30% i ull de llebre 30%
Graduació: 12% vol.

Vi elaborat amb raïms negres. Té un color rosa viu amb tons violetes i el seu aroma és fresc i net amb aromes concentrats de fruita vermella, molt floral. La seva entrada és fresca, una mica àcida i té un gust final que recorda la fruita vermella ben madura.

. Vi novell negre
DO: Penedès
Varietat: Merlot 100%
Graduació: 13% vol.

Aquest vi té una profunda tonalitat vermell cirera amb tons blavosos. El seu aroma és potent i penetrant entrada en nas a on es barregen notes fruitals amb varietats vegetals. El seu gust descobreix les sensacions de la varietat: mora, gerds i violeta. És saborós, potent i ben estructurat.

Per la seva joventut els vins novells poden contenir gas carbònic que és el responsable de la sensació picant que es nota a la llengua quan es degusta.