Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple, en contra del Decret que permetrà a tots els comerços obrir tots els diumenges i festius

Escoltar

El Ple, en contra del Decret que permetrà a tots els comerços obrir tots els diumenges i festius

El Ple municipal del passat dijous 2 d'octubre va aprovar una resolució que manifesta el rebuig al Reial Decret Llei que preveu que a partir de l'1 de gener del 2005 els comerços podran obrir tots els diumenges i festius.

La resolució, presentada a instàncies del grup municipal de CiU, es pronuncia a favor del comerç tradicional i de la necessitat de buscar els equilibris convenients entre els interessos de les grans superfícies i dels petits i mitjans comerços, equilibri que segons diu el document passar per una adequada regulació dels horaris comercials.

Així, els acords de la proposta són:

. Manifestar el rebuig al Reial Decret Llei 6/2000, de 23 de juny, per la seva ingerència en les competències autonòmiques i per estar perjudicant greument els petits i mitjans comerciants. Aquest Reial Decret en el seu article 43 amplia la capacitat per declarar l'obertura dels comerços en diumenges i festius, fins la total obertura de festius a partir de l'1 de gener de 2005.

. Manifestar el suport a tots els petits i mitjans comerciants.

. Donar suport a la Proposició de Llei reguladora dels horaris comercials presentada pel Grup Parlamentari Català en el Congrés dels Diputats. Aquesta iniciativa permetrà, segons la resolució, que les comunitats autònomes recuperin les competències sobre regulació dels horaris d'obertura i tancament dels locals comercials en els respectius àmbits territorials.

. Traslladar aquests acords al president del Govern espanyol, al president de la Generalitat de Catalunya, al Congrés de Diputats i al Parlament de Catalunya.