Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa d'ajuda d'acompanyament al dol de la Fundació Hospital ha atès 72 persones en el 2003

Escoltar

El programa d'ajuda d'acompanyament al dol de la Fundació Hospital ha atès 72 persones en el 2003

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena va iniciar el maig de 2002 un programa d'ajuda anomenat Punt de trobada, amb l'objectiu de desenvolupar línies de treball que potenciessin i possibilitessin la recuperació de persones que estan passant per un procés de dol per la pèrdua d'un familiar.       

Al llarg del 2003 s'han atès a través d'aquest programa 72 persones de Mataró i comarca. I com a conseqüència de l'augment de demanda s'han hagut de crear dos grups de dol: un adreçat a persones que han perdut un fill i un altre per a persones que han sofert la pèrdua de la seva parella o d'un altre familiar.

El programa és un Grup d'Ajuda Mútua format per un conjunt de persones que estan passant per la mateixa situació i que es reuneixen periòdicament amb l'objectiu de fer-se costat. El programa ofereix suport psicològic individual i de grup.

Els motius que poden fer que una persona decideixi formar part d'aquest programa poden ser molt diversos: reforçar l'autoestima i la pròpia identitat, compartir emocions i sentiments amb la resta del grup, obtenir informació i intercanviar experiències, trobar la comprensió d'altres persones que també han patit la mort d'un familiar, donar suport als altres membres del grup i reduir el nivell d'ansietat, entre d'altres.