Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra en funcionament el nou carril d'accés a la ciutat per Mataró Oest

Escoltar

Entra en funcionament el nou carril d'accés a la ciutat per Mataró Oest

El nou carril d'accés a la plaça França des de l'autopista C-32 per Mataró Oest ja ha entrat en funcionament tot i que l'empresa constructora continua treballant en les tasques d'enjardinament i enllumenat de la zona.

Dijous passat, 25 de setembre, es va obrir el trànsit al nou ramal, de manera que ja hi ha dos carrils per als vehicles que vulguin entrar a la ciutat des del pont de l'autopista: un que enllaça directament amb la Via Europa i un altre senyalitzat per permet el gir complet a la plaça França i, per tant, possibilita anar en totes les direccions possibles.

L'empresa Construcciones JA Barbany, SL està executant les obres, que tenen un pressupost de 481.443,26 euros.

L'actuació forma part d'un conjunt de projectes destinats a millorar els accessos a la ciutat que inclouen l'ampliació del nus Mata-Rocafonda amb l'autopista i els vials de comunicació del sector dels Turons. L'Ajuntament, la Generalitat i ACESA treballen per aconseguir una solució de conjunt sobre aquest tema.

Carril addicional

El carril addicional a la sortida Mataró Oest queda situat a la dreta de l'existent inicialment i és únicament per als vehicles que hagin d'accedir a la Via Europa, que es calcula és un terç dels que entren a la ciutat per aquesta via. La Intensitat Mitjana (IM) en hora punta, entre les 19 i les 20 hores, és d'uns 1.200 vehicles en aquest punt de la xarxa viària. Per altra banda, el carril ja existent conserva bona part del seu traçat.

Està previst que en el proper mes s'acabin els treballs de condicionament dels talussos i la renovació de l'enllumenat i la senyalització per donar per enllestida l'obra.

Canvis als semàfors

Les obres impliquen també el canvi del semàfor i del pas de vianants existent a la Via Europa, a tocar de la plaça França, que es trasllada més avall, a l'alçada del carrer de Pere Bombardó.

També s'instal·la un nou semàfor regulable a la plaça França, que només serà per als vehicles i que servirà bàsicament per ser activat des de la seu de Via Pública en cas de ser necessari interrompre puntualment la circulació a la rotonda per donar prioritat a l'entrada de vehicles des de l'autopista.