Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 2a Setmana de les Noves Tecnologies per a Tothom es farà en 30 espais diferents de la ciutat

Escoltar

La 2a Setmana de les Noves Tecnologies per a Tothom es farà en 30 espais diferents de la ciutat

La presidenta de la Fundació TecnoCampusMataró, Pilar González-Agàpito, ha presentat avui en roda de premsa el programa d'activitats de la 2a Setmana de les Noves Tecnologies per a Tothom (http://www.tecnocampus.com/setmana), que se celebrarà del 20 al 27 d'octubre. La setmana té com a lema "Posa't al dia".

La proposta està organitzada pel TecnoCampusMataró i l'Ajuntament de Mataró, i està patrocinada per la Diputació de Barcelona, el CIDEM, Caixa Laietana i Catalunya Innovació. A més hi col.laboren més de 50 entitats públiques i privades.

La setmana té com objectiu apropar les noves tecnologies a tothom i a tots els sectors i evitar així la fractura digital entre "connectats" i "desconnectats" i alhora augmentar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses de la ciutat.

La novetat de la setmana és que es desenvoluparan les seves activitats en uns 30 espais diferents, repartits per tota la ciutat. Al llarg de 7 dies hi haurà des de tallers, teatre, jocs, exposicions, programes de ràdio a taules rodones, entre d'altres.

Programa de la setmana

"Posa't al dia" s'ha concebut com una mostra lúdicodivulgativa i professional destinada a tots els sectors socials: joves, gent gran, pimes, administració, cultura, escoles, emprenedors, acadèmics, professionals, tecnòlegs, periodistes o associacions.

La 2a Setmana de Noves Tecnologies per a Tothom començarà el dilluns 20 d'octubre amb la jornada "Accessibilitat a la xarxa: les capacitats de les persones amb discapacitat" i s'iniciaran tallers oberts a tothom. A més de la jornada, durant la setmana es tractaran d'altres temes clau com la seguretat dels menors a Internet, l'ús de les noves tecnologies a les escoles i universitats o els mitjans de comunicació locals a la xarxa.

També es faran lectures i presentacions multimèdia a diferents espais de la ciutat i s'impartiran tallers oberts a tothom on podran conèixer els principals programes informàtics, navegar per Internet, trobar feina, descobrir els jocs en línia o descarregar programes de demostració a través de la xarxa. I per als que els hi agradin els jocs d'ordinador, el cap de setmana tindrà lloc el joc en xarxa "Age of Mythology" on hi participaran els usuaris dels ciberespais de la ciutat.

Una altra de les activitats del programa serà l'obra teatral "Surfing. La Bomba informática" de Dogonefff, Distributions of Intensities & Singularities que es representarà simultàniament a Mataró, Granollers, Lleida, Olot, Reus, Sabadell, la Seu d'Urgell, Tortosa, Vic i Vilanova i la Geltrú i es podrà seguir per Internet.

També hi haurà exposicions virtuals com la de l'Associació Sant Lluc per l'Art Mataró, a més de poder assistir a lectures de cirber-contes i participar en els jocs i a les promocions que tindran lloc en els ciberespais i cibercafès de la ciutat. L'Associació de la Gent Gran del Parc presentarà també el seu CD recopilatori "Mataró en blanc i negre", un disc compacte multimèdia que recopila les imatges dels moments clau de la història de la capital del Maresme.

Entre les conferències internacionals de la setmana, destaquen la de Leif Edvinsson, professor de la Universitat de Lund (Suècia) i vicepresident i director corporatiu d'Intellectual Capital & Skandia Future Centers, l'empresa líder en el món en matèria de capital intel·lectual i també la del Dr. Marwan M. Al-Akaidi, catedràtic i director de l'School of Engineering and Technology de la De Montfort University de Leicester.

La primera, que se celebrarà el dimarts 21 d'octubre a l'Auditori de Caixa Laietana, tractarà sobre l'estudi del capital intel·lectual de Mataró, el model que serveix de referència per a la resta de ciutats del món. La conferència continuarà a la tarda amb un taller impartit per Leif Edvinsson.

Pel que fa al món empresarial, destaca la Mostra GENTIC 2003, organitzada pel Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró-Maresme amb la col·laboració del TecnoCampusMataró, l'IMPEM i Caixa d'Estalvis Laietana. La mostra es dirigeix principalment a professionals, emprenedors i pimes.

El divendres 24 es farà la jornada "e-Govern a la pràctica" i el dilluns 27 es conclouran les jornades professionals amb el "Seminari creativitat i innovació: eines per a la creació d'empreses". Durant la setmana, també se celebrarà l'acte de lliurament dels "II Premis a la Innovació Tecnològica", que premien la millor tasca a l'hora d'implantar les noves tecnologies a l'empresa durant el darrer any, i també el dels Premis Cre@tic, destinats als nous emprenedors i als millors projectes empresarials d'aquest any.