Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La borsa de treball de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica rep 90 ofertes en un mes

Escoltar

La borsa de treball de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica rep 90 ofertes en un mes

La borsa de treball del Servei d'Ocupació de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) ha rebut aquest mes de setembre 90 ofertes que corresponen a 96 llocs de treball per cobrir. Aquesta xifra suposa el rècord d'ofertes que s'han fet durant un mes des que el servei està en funcionament.

Les sol·licituds rebudes, que ara per ara segueixen el procés de selecció, han estat majoritàriament del sector serveis a les persones i d'administració. Les ocupacions més demandades dins d'aquests sectors han estat la d'auxiliar de geriatria per treballar a residències i per prestar serveis personals a domicili i la d'administratiu d'oficina.

El perfil sol·licitat per cobrir les places d'administratiu ha estat bàsicament dones, d'entre 16 i 45 anys, amb estudis de Cicle Formatiu grau mig, amb experiència i idiomes, sobretot anglès i francès, informàtica i que disposessin de vehicle.

Quant a les auxiliars de geriatria es demandaven dones, majors de 25 anys, amb estudis de geriatria o infermeria, amb experiència i vehicle disponible.

Com funciona la borsa de treball del Servei d'Ocupació de l'IMPEM?

La borsa de treball és un mecanisme d'intermediació laboral entre les empreses del territori que busquen treballadors i les persones que busquen feina o millorar-la.

El procés que segueix la borsa, que rep una mitjana de 50 ofertes al mes, és buscar en la seva base de dades els candidats que responguin al perfil professional que vol l'empresa. Aleshores es fa una preselecció d'aquelles persones que més s'ajusten al perfil i es comprova la seva disponibilitat. La selecció final, però, va a càrrec de l'empresa tot i que l'IMPEM ofereix l'assessorament en tot el procés.

Totes les persones que formen part de la base de dades de la borsa de treball han seguit prèviament un procés d'orientació laboral i han participat en algun curs de formació o bé han passat pel Club de Feina de l'IMPEM.

La borsa està oberta a totes les persones i empreses de Mataró i ofereix un servei ràpid, de suport a la persona i a l'empresa i un seguiment una vegada tancat el procés. A més l'IMPEM compta amb un equip de tècnics prospectors que visiten periòdicament les empreses per poder conèixer de prop el lloc de treball i captar millor les seves necessitats.

El servei té connexió amb altres borses de treball públiques i semipúbliques de la ciutat, bàsicament amb entitats adherides al Pacte Local per a l'Ocupació, com són: UGT, CC.OO, CETEMMSA, EUPMt, EUM, IME i la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Mataró.