Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local inicia la VII Campanya de Gossos a la Via Pública

Escoltar

La Policia Local inicia la VII Campanya de Gossos a la Via Pública

La Policia Local de Mataró a través de la Unitat de Qualitat de Vida i de la Policia de Barri iniciarà el pròxim 3 de novembre la VII Campanya de Gossos a la Via Pública. La campanya finalitzarà el 16 de novembre.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que es fa en col·laboració amb el Servei de Sanitat i Serveis Socials, és el control de les condicions de tinença dels gossos, la conscienciació dels deures i obligacions administratius i cívics que comporta la titularitat d'un animal, i la denúncia de les infraccions que es detectin, sancionables amb imports que van des dels 30,05 als 90,15 euros.

Els agents prestaran especial atenció als gossos potencialment perillosos, identificant als seus portadors i informant-los de l'obligació de la llicència municipal que han de disposar per poder tenir i portar pels espais públics aquests gossos. Aquesta mesura es pren arran de la renovada Llei de Protecció dels animals i de l'última normativa que s'ha publicat sobre la tinença d'aquest tipus de gossos.

També es tindrà en compte la presència d'animals solts, les defecacions no recollides i el cens caní.

Si l'animal no està censat es donarà al portador del gos un full d'inscripció que podrà presentar als centres cívics, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o al Servei de Sanitat, en el termini d'un mes.

Així mateix, s'informarà als propietaris o portadors dels animals de l'obligatorietat de tenir-los perfectament identificats amb un xip.

La campanya pretén controlar i conscienciar a qui tingui un gos per tal de garantir les adequades i segures condicions de la seva tinença, en pro dels mateixos animals i de la resta de ciutadans.