Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació "Nadal de Mataró 2003" ofereix propostes per a tots els públics

Escoltar

La programació "Nadal de Mataró 2003" ofereix propostes per a tots els públics

Amb motiu de les festes de Nadal, l'Ajuntament i diferents entitats de la ciutat han organitzat activitats destinades a tots els públics. Les propostes van des de la tradicional Fira de pessebres i ornaments de Nadal, els Parcs de Nadal o la Cavalcada de Reis entre d'altres.

Enguany la programació "Nadal de Mataró 2003" es concentrarà en un fulletó del qual se n'editaran 30.000 exemplars, 15.000 es distribuiran a les escoles de la ciutat i els altres 15.000 als centres cívics, a les oficines d'informació ciutadana i a les entitats col.laboradores. El fulletó estarà al carrer a mitjan desembre.

Fira de pessebres i ornaments de Nadal

A partir de dissabte 29 de novembre i fins al 23 de desembre a la plaça Santa Anna hi haurà instal.lada la tradicional Fira de pessebres i ornaments de Nadal. La fira l'organitza l'Institut Municipal de Promoció Econòmica.

En aquesta fira, que enguany tindrà 31 expositors, s'hi podran trobar tots els elements necessaris per a la decoració nadalenca com arbres, naturals o artificials, pessebres, molses, guarniments, espelmes nadalenques o centres ornamentals entre d'altres productes.

L'horari de la mostra serà de dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 16 a 21 h, i els divendres, dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h i de 16 a 22 h.

Fira d'artesania i regal de Nadal

La Riera s'omplirà de parades d'artesania i regal a partir del 19 de desembre i fins al 6 de gener. En total hi haurà més de 90 expositors que oferiran els seus productes al públic de dilluns a divendres de 17 a 22 h i els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 22 h. La fira l'organitza l'Institut Municipal de Promoció Econòmica.

Parcs de Nadal

Per a un públic infantil i juvenil s'han organitzat com cada any els Parcs de Nadal. Els Parcs s'ubicaran a l'IES Damià Campeny i al CEIP Tomàs Viñas.

Els Parcs, en els quals hi treballaran uns 20 monitors, estaran oberts del 29 al 31 de desembre i del 2 al 4 de gener. L'horari serà d'11 a 13.30 h i de 17 a 19.30 h.

A l'IES Damià Campeny s'hi farà una ludoteca; tallers de: postals, imants, mòbils, ous de Pasqua i ampolletes de sal; una gimcana patinada i diferents espectacles d'animació infantil (musical i de titelles).

Al CEIP Tomàs Viñas també hi haurà una ludoteca; jocs gegants; cotxes teledirigits; espectacles d'animació infantil (musical i de titelles) i tallers de: papiroflèxia, la pista de vol, imants, ous de Pasqua, espelmes i titelles entre d'altres.

Els Parcs de Nadal estan organitzats pel Servei de Joventut amb la col.laboració de l'Institut Municipal d'Educació, el Patronat Municipal de Cultura i diferents entitats juvenils, culturals i cíviques de la ciutat.

Reis i Cavalcada

Els missatgers reials de Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran en helicòpter a la ciutat de Mataró el divendres 2 de gener a les 17 h al Parc Central. La rebuda serà amenitzada per l'actuació de l'Agrupació Musical del Maresme.

Els nens podran lliurar les seves cartes als missatgers reials el dissabte 3 i diumenge 4 de desembre de 18 a 20 h a diferents llocs: plaça de l'Ajuntament, Centre Social Vista Alegre, Centre Cívic Rocafonda, Centre Social de La Llàntia, plaça de l'Església de Cirera, Les Esmandies, Centre Cívic Molins i plaça d'Isla Cristina.

La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient serà el dilluns 5 de gener a partir de les 17.30 h. El recorregut s'iniciarà a la plaça de Puerto Rico i finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament. Com a novetat d'aquest any s'ha eliminat la part comercial de la cavalcada.

Els actes estan organitzats pel Patronat Municipal de Cultura, Comerç Mataró Centre, Cerdanyola Comercial i diferents entitats bancàries.

Altres activitats programades

. Cantada de nadales i passejada del Pare Noel al barri de Cerdanyola.

. Cercavila "Els Pastorets de Mataró" i cantada de nadales a diferents carrers del Centre.

. Parc d'atraccions infantil a La Rambla, del 4 de desembre a l'11 de gener.

. "Per Nadal, segueix la Laia", del 23 de desembre al 2 de gener, jocs i tallers.

. Caga tió monumental, a La Rambla, el 24 de desembre.

. Tallers de Nadal per a infants, els dies 24, 27 i 31 de desembre i el 2, 3, 4 i 5 de 17.00 a 20.30 h al Centre Cívic Rocafonda.

. Servei de ludoteca de Nadal, per a nens de 2 a 6 anys al Mercat de la plaça de Cuba, els dies 22, 23, 27, 29, 30, 31 de desembre i 3 i 5 d egener de 10.30 a 14.00h. I el 24 de desembre i l'1 i 2 de gener de 10.30 a 14.00 h i de 18.00 a 20.00 h.

. El 28 de desembre està previst el Concert de Nadal amb l'Agrupació Musical del Maresme al Teatre Monumental a les 12 del migdia.

. Primera banyada de l'any, l'1 de gener, a la platja del davant del Centre Natació Mataró, de 12 a 13.00h.

. Fes-te una foto amb el patge reial, els dies 3 i 4 de gener, al Centre Cívic Rocafonda.

Els actes finalitzaran amb una festa adreçada als més petits. Així, el 4 de gener a les 18 h el Teatre Monumental serà l'escenari de l'espectacle infantil "El formulari" de la companyia El mamut de fusta.

Per altra banda, l'Associació Jama Kafo, l'Associació The pets i Creu Roja Joventut recolliran joguines a diferents indrets de la ciutat.