Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XXII Setmana de Música Antiga se centra en la figura del compositor italià Corelli

Escoltar

La XXII Setmana de Música Antiga se centra en la figura del compositor italià Corelli

El pròxim dissabte, 8 de novembre, comença el programa d'activitats de la XXII Setmana de Música Antiga organitzada pel Patronat Municipal de Cultura i Unda Maris. Enguany la proposta musical aprofita el 250è aniversari del naixement del compositor italià Arcangelo Corelli (1653-1713) per centrar el programa de la setmana en la seva figura i en els autors que van estar influenciats per ell.

XXII Setmana de Música Antiga "Corelli i el seu temps"

. Dissabte 8 de novembre, a les 22 h. Capella dels Dolors

La fi d'un temps

Wilbert Hazelzet, flauta travessera

Jacques Ogg, clavicèmbal

Arcangelo Corelli va marcar el punt mig, gairebé la frontissa, del període barroc. Tots els compositors posteriors van ser hereus del seu llegat. Tots van conèixer les seves partitures. Entre ells també Johann Sebastian Bach, un dels culminadors del període i embrió dels compositors que obririen les portes a l'adveniment del classicisme.

Obres de: Johann Gottlieb Goldberg, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach i Johann Gottfried Müthel.

. Dimecres 12 de novembre, a les 22 h Capella dels Dolors

La imitació de la natura.

Música descriptiva i pastoril

Grupo de música barroca "La Folía"

Director: Pedro Bonet

Pedro Bonet, flautes de bec

Philippe Foulon, violes de gamba, soprano i baix

Alberto Martínez, clavicèmbal

La percepció de l'entorn és i ha estat una font inesgotable d'inspiració per als artistes. Contemplar la de les diferents escenes de la vida, la natura, la llar, la festa o la guerra fins escoltar i transcriure els sons que se'n desprenen també va ser una temptació per als compositors del temps de Corelli, malgrat que ell no va deixar cap testimoni en aquest sentit.

Obres de: Georg Friedrich Haendel, François Couperin, Jean Philippe Rameau, Jacques Martin Hotteterre, Louis de Caix d'Hervelois i Joseph Bodin de Boismortier.

. Divendres 14 de novembre, a les 22 h. Capella dels Dolors

Les edicions pirates de les Sonates opus 5 d'Arcangelo Corelli

Unda Maris Ensemble

Joan Vives, flautes de bec

Jordi Comellas, viola de gamba

Jordi Reguant, clavicèmbal

Andreas Martin, tiorba

En els darrers anys la pirateria ha obert una important reflexió social. Però no és un fenomen nou. Avui convertides en un clar testimoni de la importància que Corelli va tenir en el seu temps, aquí es proposen algunes de les Sonates de l'antològic Recull opus 5 per a violí i baix continu, en adaptacions per a flauta i viola de gamba respectivament, fetes a l'època sense l'autorització del compositor.

. Dissabte 15 de novembre, a les 18 h. Biblioteca Pública Pompeu Fabra

No piense Menguilla.

Concert familiar

Clara Sanabras, soprano

Alfred Fernández, guitarra barroca

Daniel Zuluaga, guitarra barroca, tiorba

Aquesta audició musical va dirigida a totes les persones grans i petites que vulguin gaudir d'una manera propera la música que es feia durant el període barroc a la península. La veu acompanyada serà l'eix d'aquest "viatge" musical. Al llarg de l'audició, s'aniran presentant els instruments de corda pinçada com les guitarres i les tiorbes en totes les combinacions possibles. Es podrà apreciar les diverses textures i colors, veure de prop curiosos "artilugis" musicals com la tiorba o sentir a cau d'orella els batecs de cor dels intèrprets.

. Diumenge 16 de novembre, a les 18 h. Capella dels Dolors

€Ves el sol?

La música dels germans Francisco i Gabriel Guerau i del seu temps

Clara Sanabras, soprano

Alfred Fernández, guitarra barroca

Daniel Zuluaga, guitarra barroca, tiorba

Aquest concert proposa un viatge per la producció d'un compositor poc habitual als nostres dies. Es tracta d'un il·lustre contemporani de Corelli. El mallorquí Francisco Guerau i el seu germà Gabriel. La seva obra i la d'altres autors ibèrics contemporanis constitueixen una excel·lent mostra de la música feta a la península en els temps corellians.

Obres de: Francisco i Gabriel Guerau, Juan Hidalgo, José Marín i anònims.

El preu de les localitats serà de 4,80 euros. El concert familiar que es farà a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra serà d'entrada gratuïta.

Les localitats es poden comprar a les oficines del Patronat Municipal de Cultura, de dilluns a divendres de 18 a 20h; a totes les oficines de Caixa Catalunya, al Telentrades de Caixa Catalunya (902 10 12 12) o una hora abans de cada concert a la Capella dels Dolors.