Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament col·labora en la construcció d'un centre educatiu al Senegal

Escoltar

L'Ajuntament col·labora en la construcció d'un centre educatiu al Senegal

L'alcalde de Mataró, Manuel Mas, ha ofert aquest matí una recepció a l'escolapi Manel Sales, que treballa en projectes de cooperació promoguts per l'Associació d'Amics de l'Escola Pia al Senegal. Durant la trobada s'ha repassat l'estat del projecte de construcció d'un centre educatiu a la localitat de Toubakouta, a la regió de Niombató del país africà, al qual participa l'Ajuntament de Mataró.

El projecte està adreçat als infants i joves de la regió, que viuen en petites localitats i han de desplaçar-se varis quilòmetres a través de la selva per poder assistir a l'escola de secundària. El nou centre educatiu, que és previst que comenci a funcionar el 2004, està pensat com una residència i centre d'acollida, on els infants i joves puguin viure. Així, el projecte es configura amb una doble vessant, l'educativa i la social. El centre oferirà activitats educatives com ara colònies o escoles i tallers d'estiu en els períodes d'inactivitat escolar.

El projecte Toubakouta té un pressupost global de 142.000 euros. L'Ajuntament de Mataró va aportar 30.050,61 euros el 2002 i enguany ha atorgat la mateixa quantitat. El consistori destina en aquest 2003 l'1% dels ingressos a projectes de cooperació  a països en vies de desenvolupament, el que suposa 389.521,52 euros.

Associació d'Amics de l'Escola Pia al Senegal

L'entitat que gestiona el projecte del centre educatiu de Toubakouta es va constituir el desembre de 2000 i els seus objectius són:

  • sensibilitzar la societat de les necessitat educatives dels nens i nenes del Senegal
  • cercar recursos per tal de poder portar a terme projectes d'actuació concrets, particularment escolars, al Senegal
  • canalitzar i aglutinar activitats de solidaritat i cooperació cap al Tercer Món
  • promoure i facilitar l'apadrinament de nens i nenes del Senegal, cercant famílies o persones que es facin càrrec de les despeses de la seva escolarització

L'Associació Amics de l'Escola Pia al Senegal compta amb la col·laboració tècnica de la Fundació Educació Solidària, entitat constituïda per l'Escola Pia de Catalunya amb l'objectiu de donar suport a activitats de promoció de l'educació en àrees socialment deprimides. L'any 2001 l'entitat mataronina va construir una pista poliesportiva al centre Notre-Dame d'Afrique a Dakar. El projecte, que va rebre el suport de l'Ajuntament, va suposar una despesa d'11.500 euros.