Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demana a les comunitats de propietaris que eliminin el jou i les fletxes de les façanes

Escoltar

L'Ajuntament demana a les comunitats de propietaris que eliminin el jou i les fletxes de les façanes

L'Ajuntament ha començat aquest mes a adreçar-se a les comunitats de propietaris per sol·licitar la retirada voluntària de les plaques amb simbologia franquista que encara queden a les façanes d'uns 140 edificis de Mataró.

El regidor d'Habitatge, Genís Bargalló, ha enviat una carta als presidents de les comunitats de propietaris de les finques on s'ha constatat la permanència de l'antiga placa -amb els símbols del jou i les fletxes- que col·locava el Instituto Nacional de la Vivienda als habitatges de protecció oficial de l'època.

Aquesta placa no forma part dels elements decoratius de l'edifici ni és un element informatiu vigent, donat que la condició d'habitatge protegit ja ha caducat en tots els casos. A més, els símbols del jou i les fletxes van ser derogats per la Constitució Espanyola de 1978.

L'Ajuntament espera que els inquilins dels habitatges afectats decideixin voluntàriament treure les esmentades plaques, donat que en la majoria de casos, l'eliminació resulta fàcil d'executar.

D'aquí a tres mesos, està previst fer una inspecció ocular per comprovar l'efectivitat de la petició formulada per l'Ajuntament.