Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament organitza una sessió de treball de l'Observatori Municipal sobre Consum de Drogues

Escoltar

L'Ajuntament organitza una sessió de treball de l'Observatori Municipal sobre Consum de Drogues

L'Observatori Municipal sobre Consum de Drogues (OMCD) farà divendres, 5 de desembre, una sessió de treball en la qual hi participaran els professionals que en formen part. La sessió tindrà lloc de 9 a 13.30 h a la sala d'actes de l'Hospital de Mataró.

La sessió de treball està organitzada pel Pla Municipal de Drogodependències de la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró, la Unitat Assistencial de Drogodependències del Consorci Sanitari de Mataró i la Comissió Tècnica de l'Observatori Municipal sobre Consum de Drogues, a més hi participarà l'Institut Municipal de Salut i Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Terrassa.

L'OMCD va ser creat el 2001 pel Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de Mataró amb la finalitat de disposar d'un instrument de coneixement útil per identificar i donar respostes als problemes i necessitats dels consumidors de drogues com a individus i col.lectiu.

A l'Observatori hi participen:

. Centres d'Atenció Primària

. Farmàcies

. Mossos d'Esquadra

. Policia Local

. Policia Nacional

. Servei d'Urgències de l'Hospital

. Servei de Sanitat i Serveis Socials de l'Ajuntament, i

. Unitat Assistencial de Drogodependències.

En aquesta sessió de treball a més de posar sobre la taula la metodologia de treball, els resultats de l'Observatori o les polítiques d'intervenció que s'estan duent a terme s'establirà una comparativa amb la ciutat de Terrassa.

Programa de la sessió de treball

09.00 h. Recepció d'assistents

09.15 h. El regidor de Benestar Social, Salut i Consum i president del Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de Mataró, Oriol Batista, i el director mèdic de l'Hospital de Mataró, Albert Verdaguer, faran la presentació de la sessió de treball.

09.30 h. "Observatoris sobre consum de drogues: experiències a nivell local" a càrrec d'Eduard Arderiu, tècnic de Recerca i Anàlisi Social.

. "L'Observatori Municipal de Consum de Drogues de Mataró" a càrrec d'Assumpta Lluch, del Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de Mataró i d'Enric Batlle, de la Unitat Assistencial de Drogodependències del Consorci Sanitari de Mataró.

. "Indicadors sobre el consum de drogues a la ciutat de Terrassa" a càrrec d'Albert Moncada, del Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament de Terrassa.

10.30 h. Pausa/esmorzar

11 h. Grups de treball

Grup 1: integrat bàsicament per professionals d'atenció primària de salut. El grup analitzarà les dificultats pel registre sistemàtic i valorarà propostes de millora.

Grup 2: integrat bàsicament per professionals d'atenció primària de serveis socials. El grup analitzarà les dificultats pel registre sistemàtic i valorarà propostes de millora.

Grup 3: integrat per un mínim d'un professional de cada servei que participa en l'OMCD. El grup farà una anàlisi dels problemes associats al consum de drogues que es detecten des del seu servei, analitzarà  els indicadors de què disposa en l'actualitat l'OMCD i es valorarà la possibilitat d'integrar nous indicadors.

12.30 a 13.30 h. Exposició de conclusions i cloenda.