Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament s'adhereix a la Xarxa de Municipis per l'Accessibilitat Digital de la Diputació

Escoltar

L'Ajuntament s'adhereix a la Xarxa de Municipis per l'Accessibilitat Digital de la Diputació

La Comissió de Govern ha aprovat avui l'adhesió de l'Ajuntament a la Xarxa de Municipis per l'Accessibilitat Digital de la Diputació de Barcelona.

Aquesta xarxa pretén agrupar els ens locals que s'adhereixin a les bones pràctiques d'accessibilitat a l'Administració i les transmetin a les empreses del sector. La Diputació ofereix als ajuntaments que en formin part assessorament i suport tècnic i econòmic en matèria de programació web accessible.

L'origen de la creació d'aquesta xarxa és la iniciativa "e-Europe, una Societat de la Informació per a tots" que es va aprovar en el Consell Extraordinari de Feira i que el maig de 2002 la Comissió Europea en va aprovar el seu pla d'acció. Aquesta proposta compta amb el compromís dels estats membres de la Unió Europea d'elaborar els llocs webs dels ens públics amb un contingut i disseny accessible per a persones amb discapacitats i promocionar aquesta acció entre les empreses del sector privat.

El pla d'acció aprovat per la Comissió Europea va ampliar la primera proposta cap a l'accessibilitat de la societat digital per a tothom tenint en compte les diverses característiques personals i les diferències entre equips.

Objectius de la xarxa

La Xarxa de Municipis per l'Accessibilitat Digital de la Diputació de Barcelona té com objectius:

. Ampliar la cultura de l'accessibilitat digital en els municipis de la província.

. Incorporar criteris d'accessibilitat en els webs oficials dels ajuntaments i fomentar la programació web accessible entre les empreses del sector de l'entorn més proper.

. Prestar assessorament als ajuntaments per a l'adaptació dels seus continguts a Internet.

. Ser un marc de debat i d'intercanvi d'experiències per sumar esforços i rendibilitzar recursos.

Si l'Ajuntament de Mataró s'adherís a la xarxa hi ha el compromís d'aplicar els principis d'accessibilitat dels continguts del web municipal abans de l'1 de gener de 2005.