Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura l'aparcament subterrani de la plaça de Granollers

Escoltar

L'alcalde inaugura l'aparcament subterrani de la plaça de Granollers

L'alcalde, Manuel Mas, ha inaugurat avui el nou aparcament subterrani de la plaça de Granollers, que disposa de 257 places en dues plantes i sobre el qual s'està construint la futura seu de l'Àrea de Via Pública de l'Ajuntament. 157 de les places seran d'ús públic i el centenar restant l'ocupa actualment el dipòsit municipal de vehicles.

L'aparcament públic serà gratuït durant els primers dies de funcionament, que coincideixen amb la celebració de la Fira del Volant al nou Parc Central (3, 4, i 5 d'octubre). Paral·lelament, l'empresa pública Gestió Integral de Trànsit (GINTRA) i la concessionària del servei, Eysa, han iniciat una campanya per donar a conèixer l'equipament a la zona i ha repartit als domicilis de la zona un díptic on s'explica la promoció i també les tarifes per hores i per abonament mensual.

Aquest és el cinquè dels equipaments públics inclosos en el Pla Municipal d'Aparcaments que impulsa l'Ajuntament des de l'any 2000 i que es fa realitat, ja que en els últims dos anys s'han construït els aparcaments per a vehicles de Rocafonda, el Parc Central, i Can Xammar i també ha entrat en funcionament el del Centre de Serveis Logístics del polígon de Les Hortes del Camí Ral. Properament començaran també les obres de l'aparcament de lloguer per a residents de la plaça de Gatassa i del carrer Solís.

Tres plantes subterrànies

Les obres les ha realitzat IOMSA per encàrrec de l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA, que s'encarrega també de la construcció de l'edifici i de la urbanització i enjardinament dels entorns per tal que tot quedi integrat en el nou Parc Central.

La inversió corresponent a l'aparcament és de 3.025.582 euros, que també inclou la part de l'estructura i fonamentació de l'edifici.

En realitat, l'equipament disposa de tres plantes subterrànies, però només les inferiors corresponen a l'aparcament. La primera planta subterrània formarà part de les dependències de l'Àrea de Via Pública i la segona planta subterrània està ocupada des de l'1 de setembre pel dipòsit de la grua. Precisament, la doble utilitat de la infraestructura és la principal novetat del projecte: els dos usos previstos tenen accessos diferenciats i funcionaran de manera independent.

L'aparcament públic ocupa la tercera planta subterrània i els vehicles poden accedir des de qualsevol dels dos sentits de la circulació del Camí de la Geganta. Per fer possible això, s'ha hagut de construir un petit túnnel a la banda de mar del Camí de la Geganta que travessa per sota els quatre carrils d'aquesta via. En canvi, l'accés al dipòsit de la grua es realitza pel carrer Pirineus.

L'edifici de Via Pública i la planta -1

La darrera setmana de juliol Proinosa va començar la construcció de l'edifici de Via Pública, que tindrà una sola planta d'alçada i allotjarà la Policia Local, i els Serveis de Protecció Civil i de Mobilitat. L'obra representa una inversió de 5.346.588, 69 euros i es preveu que estigui totalment enllestida (inclòs mobiliari i serveis informàtics) al març del 2005.

El projecte del nou edifici va ser modificat en relació al que es va presentar inicialment, quan havien de començar les obres de l'aparcament, atenent a les al·legacions de la Federació d'Associacions de Veïns, l'Associació de Veïns Nova Mataró i el grup municipal d'IVC.

Es va reduir, a petició d'aquestes entitats, la superfície ocupada del nou Parc Central, de manera que l'entrada a peu al gran pulmó verd de la ciutat des de la plaça Granollers es veu beneficiada. Això serà possible gràcies a l'ampliació de la planta subterrània (-1), on estaran situades les dependències destinades a vestidors dels agents (8), el dipòsit de detinguts (7 cel·les + 1 per a menors, entre d'altres. A la primera planta subterrània, que ocuparà 3.040 m2, hi haurà també la sala de ressenyes, identificacions i reconeixements, el laboratori i l'armer, i es farà una reserva d'espai per a construir en un futur una galeria de pràctica de tir.

A la planta baixa de l'edifici (1.747,78 m2) hi haurà les oficines d'atenció al públic, el Servei de Mobilitat i el Servei de Protecció Civil, juntament amb l'arxiu, els despatxos i sales de reunions corresponents als diferents serveis de l'Àrea de Via Pública. A més, s'hi construirà una sala d'actes polivalent amb un accés independent a la resta de les dependències, de manera que siguin possibles d'altres usos. Per altra banda, s'ha fet una reserva d'espai que s'ha ofert a la Guàrdia Civil per a que mantinguin a Mataró el servei de Control d'Armes, que actualment està provisionalment a Calella.