Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les jornades "Fem salut, mengem bé" volen incidir en una alimentació saludable

Escoltar

Les jornades "Fem salut, mengem bé" volen incidir en una alimentació saludable

El Servei de Benestar Social, Salut i Consum de l'Ajuntament ha organitzat unes jornades de salut i alimentació que sota el nom de "Fem salut, mengem bé" es desenvoluparan a partir de demà, que s'ha fet coincidir amb el Dia Mundial de l'alimentació, i fins al 30 d'octubre.

El Pla de salut de Mataró 2003-2006 i el Pla de la dona de l'Ajuntament consideren que una de les seves intervencions prioritàries és la millora de l'estil de vida dels ciutadans, incidint especialment en la promoció de l'activitat física i la millora dels hàbits alimentaris.

L'objectiu de les jornades és despertar l'interès en la població sobre l'alimentació saludable i el seu paper en la prevenció de determinades malalties.

Les jornades estan dirigides bàsicament als infants i joves, a les dones i a les persones grans. Per tant s'incidirà en els centres escolars, les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPAs), casals d'avis, residències, associacions i vocalies de dones, associacions de malalts, Grups d'Ajuda Mútua, centres d'atenció primària de salut i centres hospitalaris.

Programa de les activitats previstes

Dijous 16 d'octubre

. Al llarg del dia 12 centres escolars (amb la participació de més de 3.000 alumnes), casals d'avis, escoles bressol, associacions de dones o l'Hospital de Mataró, entre d'altres, faran diferents activitats relacionades amb el consum de fruita i làctis. Els esmorzars i els dinars dels centres tindran en aquest dia com a base la fruita, la llet i derivats.

. Biblioteca Pompeu Fabra, 19.30 h: El regidor de Benestar Social, Salut i Consum, Oriol Batista, presentarà les jornades.

Tot seguit l'antropòleg de l'Institut Europeu de la Mediterrània, Francesc Xavier Medina, pronunciarà la conferència "L'alimentació mediterrània d'ahir i d'avui".

Dimecres 22 d'octubre

Biblioteca Pompeu Fabra, 19.30 h: conferència "Cuines de la Mediterrània" amb l'Àvia Remei (Catalunya), Abdallah Tagourramt (Marroc), Salem Khabbaz (Síria), Kostantinos Panourgias (Grècia) i Mario Randazzo (Itàlia).

Dimarts 28, dimecres 29 i dijous 30 d'octubre

Centres cívics de Rocafonda i Cerdanyola i el Casal d'avis del Parc, de 10 a 19h: jornades d'osteoporosi.

L'osteoporosi és una malaltia molt freqüent que afecta aproximadament el 40% de les dones després de la menopausa i en una proporció també important als homes. Un risc important vinculat amb la malaltia és el de patir fractures òssies.

Amb aquestes jornades es vol oferir a la població femenina major de 45 anys la possibilitat de rebre informació sobre aquesta malaltia i a més tindran la possibilitat de realitzar de forma totalment gratuïta una densitometria òssia. Aquesta és una prova indolora i ràpida que no comporta cap tipus de risc i que permet fer un ..... i no un diagnòstic. La detecció es fa en el taló.

L'activitat va a càrrec de la fundació FHOEMO i un metge d'aquesta institució serà qui valorarà i informarà del resultat a qui s'hagi fet la prova. A la vegada es donarà informació relativa a la prevenció de l'osteoporosi i la promoció d'hàbits saludables: alimentació equilibrada i evitar el sedentarisme. També s'oferiran, per part d'un dels patrocinadors de la jornada, productes làctis (per la relació que tenen amb el nivell de calci) als assistents.

Dijous 30 d'octubre

Biblioteca Pompeu Fabra, 19.30 h: conferència "Com influeix l'alimentació en l'osteoporosi" a càrrec de Glòria Encabo, metgessa de la Unitat metabòlica òssia de l'Hospital general de la Vall d'Hebrón.

Aquest dia i en el mateix espai s'instal.larà un stand on es distribuiran fulletons informatius i productes làctis al públic assistent.