Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica clou un taller d'ocupació per a dones en atur

Escoltar

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica clou un taller d'ocupació per a dones en atur

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) finalitzarà amb un acte de cloenda, el proper 19 de desembre, el taller d'ocupació "Serveis d'atenció especialitzada a les persones". Aquesta iniciativa és un programa de formació-treball adreçat a dones en situació d'atur majors de 25 anys que es va iniciar ara fa un any i que està cofinançat per l'IMPEM, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

A partir del dimarts, 9 de desembre, a l'edifici de l'IMPEM i al Centre Cívic de Cerdanyola es podrà veure una exposició gràfica sobre el desenvolupament del taller.

En aquest taller, en el qual hi han participat 24 dones que busquen feina en el sector de serveis a les persones, l'aprenentatge i la qualificació s'han alternat amb la prestació d'un servei d'interès social. Per donar aquest servei les alumnes han rebut un salari formalitzat a través d'un contracte per part de l'IMPEM.

L'objectiu del curs ha estat qualificar professionalment i millorar l'ocupabilitat de les dones participants per a la seva incorporació al mercat laboral.

Les alumnes-treballadores del taller d'ocupació han prestat els seus serveis en col.laboració amb diferents institucions i entitats de la ciutat: Servei de Benestar Social de l'Ajuntament, Serveis de Prevenció Assistencials i Sociosanitaris (PASS), la Fundació El Maresme, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i la Fundació GIMM.

Aquests serveis s'han dut a terme en diferents col.lectius com la gent gran, persones amb disminució psíquica o física i en infants. I s'han realitzat actuacions d'ajuda en la higiene personal, mobilitzacions, canvis posturals, petites cures, control del servei de teleassistència, neteja de l'habitatge, compra i preparació d'aliments, cura de la roba, acompanyaments en gestions administratives i mèdiques i suport a les activitats diàries dels centres de les entitats col.laboradores.

Les participants en el taller han realitzat més de 700 hores de formació teoricopràctica i més de 800 hores de treball pràctic en les entitats col.laboradores.