Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de mil persones han participat durant el primer semestre en el programa "Mataró, nit oberta"

Escoltar

Més de mil persones han participat durant el primer semestre en el programa "Mataró, nit oberta"

El programa d'oci nocturn "Mataró, nit oberta" fa un any que es va posar en funcionament. El programa, impulsat per la regidoria de Joventut amb la col·laboració de diverses entitats juvenils i agents privats de la ciutat, es va iniciar amb una prova pilot i des d'aleshores se n'han fet dos cicles més i demà dissabte en comença el tercer.

Balanç d'un any de funcionament

La prova pilot es va posar en marxa el novembre i desembre de 2002 amb l'objectiu de copsar quines eren les possibilitats del programa i el seu abast.

A partir de 2003 el programa es va consolidar i va ampliar la seva oferta d'activitats en quantitat i en diversitat, d'espais i d'entitats col.laboradores. Així, entre els mesos de gener i juny de 2003 es van organitzar dos cicles de propostes, febrer-abril i abril-juny.

En els dos cicles de 2003 es van programar prop de 100 activitats, la majoria de les quals no estaven pensades per aconseguir una gran afluència de participants sinó que anaven dirigides a respondre als interessos específics de petits grups de joves i especialment de l'entorn de l'espai on es realitzaven.

Quant als participants de les activitats han estat 708 joves i 604 més els que han utilitzat el serveis oberts en horari nocturn (sala d'estudi, connexió a internet gratuïta o espais de trobada) dels diferents espais municipals: Casal de joves-Sidral, Casal de joves de La Llàntia, Centre Cívic de Molins i Can Soleret.

Les més de mil persones que han participat en el programa es troben en la franja d'edat d'entre 14 a 36 anys, sent d'estils i interessos molt diversos.

Què és "Mataró, nit oberta"?

"Mataró, nit oberta" té com objectiu fomentar un canvi d'hàbits en la població d'entre 15 i 30 anys i obrir el ventall d'activitats que es poden fer en les seves hores lliures, sobretot les que tenen lloc en les franges horàries nocturnes dels festius i les seves vigílies. La nit es concep com un espai de llibertat que es pot aprofitar per realitzar activitats culturals, musicals, esportives o relacionades directament amb el cinema o l'art.

La iniciativa va sorgir en el sí del Consell Municipal de Joventut, que va plantejar la necessitat d'ampliar els horaris d'algunes instal·lacions municipals i millorar l'oferta d'oci adreçat al col·lectiu juvenil. Així doncs, l'Ajuntament de Mataró, receptiu a aquesta petició, a partir d'aquí consolida un programa innovador i necessari per als joves, i que paulativament té previst incrementar serveis, espais i també activitats.

Les entitats que col.laboren amb la regidoria de Joventut són: Associació de Lleure i Cultura Enlleura't, Associació Juvenil Grup d'Esplai La Tribu, Associació de Veïns de Molins-Torner-Primer de Maig, Club d'Escacs Mataró, Club de Rol Banshee Errante, Cluc Ciclista Iluro, Clap i Arcàdia Cafè Cultural.

Nou programa per al novembre i desembre

Demà dissabte comença un nou cicle d'activitats. Aquest programa  , que es tancarà el 13 de desembre, aplega cursos d'escacs, tallers de vent i percussió, tallers de globusflexia, esport, teatre, concerts, relats de terror, tallers de tatuateges de henna, cuina, manupuntura, entre d'altres.