Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un curs ofereix les claus per a la inserció sociolaboral dels immigrants extracomunitaris

Escoltar

Un curs ofereix les claus per a la inserció sociolaboral dels immigrants extracomunitaris

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), conjuntament amb la Unitat de Formació de Formadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han organitzat un curs d'especialització anomenat "Claus per a l'atenció a persones immigrades extracomunitàries en l'àmbit de la inserció sociolaboral".

Aquest curs està adreçat a professionals de l'àmbit de l'orientació, la formació i la inserció laboral, que treballen amb persones immigrades extracomunitàries i que volen reflexionar sobre la seva tasca i adquirir coneixements per millorar l'atenció d'aquest col·lectiu. Inicialment hi estan inscrits 10 alumnes.

Les classes, que van començar el 17 de setembre i acabaran el 26 de novembre, s'imparteixen dilluns i dimecres, de 16 a 20.30 hores en diferents espais.

Al llarg del curs els participants podran aprofundir en els models de relació entre cultures i el concepte de mediació cultural, establir la relació entre els conceptes d'immigració /exclusió social/ ciutadania, sobre el dret al treball dels estrangers extracomunitaris, entre altres temàtiques.

El curs es desenvoluparà entre els mesos de setembre i novembre i les classes tindran lloc entre la seu de l'UPC a Barcelona i la seu de l'IMPEM a Mataró. El curs està subvencionat pel Departament de Treball, Indústria Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya i el FSE.

Aquest curs s'emmarca dins el Pla d'Activitat de l'IMPEM amb el col·lectiu de persones nouvingudes i en la línia de treball del Pacte Local per l'Ocupació de Mataró.