16 estudiants canadencs participen en un intercanvi escolar amb l'Institut Alexandre Satorras

L'alcalde, Manuel Mas, ha rebut avui als 16 estudiants i als 2 professors de l'Institut Colonel By d'Otawa (Canadà) que estan a la ciutat amb motiu de l'intercanvi escolar amb l'IES Alexandre Satorras. L'experiència forma part del Programa d'agermanaments i intercanvis 2004 que promou la secció d'Agermanaments de l'Ajuntament juntament amb diferents centres d'ensenyament de Mataró.

Els joves canadencs, que s'allotjaran a cases de famílies i estudiants mataronins, estaran a la ciutat fins al 20 de març. A més d'assistir a les classes de l'institut visitaran la ciutat i Barcelona.

L'IES Alexandre Satorras per preparar aquest intercanvi escolar, que és la primera vegada que es fa amb el Canadà, va programar en el curs 2002-2003 un crèdit de 40 hores "Canadà € Ments Sense Fronteres" amb l'objectiu d'aprofundir en diferents aspectes de la cultura catalana com les tradicions culturals, les festes i la història de Mataró, la gastronomia, la Mediterrània o Salvador Dalí i el seu art entre d'altres.

Tota la informació del curs es va filmar en un vídeo i mitjançant internet es va enviar a l'institut canadenc per tal d'anar preparant la trobada del curs següent.

Del 9 al 24 de setembre de 2003, 21 alumnes de 1r de Batxillerat i dos professors de l'institut mataroní van iniciar l'intercanvi anant al Canadà. Allà van poder conviure amb les famílies de l'Institut Colonel By, van assistir a les classes del centre escolar i van practicar la llengua anglesa exposant els treballs preparats per donar a conèixer la cultura catalana.