Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

16 estudiants canadencs participen en un intercanvi escolar amb l'Institut Alexandre Satorras

Escoltar

16 estudiants canadencs participen en un intercanvi escolar amb l'Institut Alexandre Satorras

L'alcalde, Manuel Mas, ha rebut avui als 16 estudiants i als 2 professors de l'Institut Colonel By d'Otawa (Canadà) que estan a la ciutat amb motiu de l'intercanvi escolar amb l'IES Alexandre Satorras. L'experiència forma part del Programa d'agermanaments i intercanvis 2004 que promou la secció d'Agermanaments de l'Ajuntament juntament amb diferents centres d'ensenyament de Mataró.

Els joves canadencs, que s'allotjaran a cases de famílies i estudiants mataronins, estaran a la ciutat fins al 20 de març. A més d'assistir a les classes de l'institut visitaran la ciutat i Barcelona.

L'IES Alexandre Satorras per preparar aquest intercanvi escolar, que és la primera vegada que es fa amb el Canadà, va programar en el curs 2002-2003 un crèdit de 40 hores "Canadà € Ments Sense Fronteres" amb l'objectiu d'aprofundir en diferents aspectes de la cultura catalana com les tradicions culturals, les festes i la història de Mataró, la gastronomia, la Mediterrània o Salvador Dalí i el seu art entre d'altres.

Tota la informació del curs es va filmar en un vídeo i mitjançant internet es va enviar a l'institut canadenc per tal d'anar preparant la trobada del curs següent.

Del 9 al 24 de setembre de 2003, 21 alumnes de 1r de Batxillerat i dos professors de l'institut mataroní van iniciar l'intercanvi anant al Canadà. Allà van poder conviure amb les famílies de l'Institut Colonel By, van assistir a les classes del centre escolar i van practicar la llengua anglesa exposant els treballs preparats per donar a conèixer la cultura catalana.