Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

17 nens i nenes saharauís passen l'estiu acollits en famílies de Mataró

Escoltar

17 nens i nenes saharauís passen l'estiu acollits en famílies de Mataró

Mataró acull aquest estiu 17 nens i nenes d'entre 6 i 12 anys que participen les colònies saharauís i que estan acollits en famílies de la ciutat durant els mesos de juliol i agost.

Enguany, l'Ajuntament va tornar a signar el conveni amb la secció local de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Saharauí (ACAPS-Mataró) per portar a terme les colònies saharauís 2004ª i la Caravana per la Pau al Sàhara Occidental.

A nivell de tot Catalunya, les Colònies estan organitzades per l'ACAPS (Associació Catalana d'Amics del Poble Saharauí) per acord amb el Front Polisario.

Els objectius d'aquestes colònies són: donar a conèixer la realitat del poble saharauí, realitzar un intercanvi cultural entre els infants saharauís i els catalans, facilitar l'accés a una atenció sanitària especialitzada dels infants saharauís que ho necessitin, donar suport al procés per a la independència i la llibertat del poble saharauí.

Les famílies acollidores es fan càrrec de la manutenció i participaran, juntament amb els infants en les activitats conjuntes programades des de Mataró, així com a l'acte central de les Colònies a Catalunya.

Així, està previst que demà, a les 18 hores, l'alcalde, Joan Antoni Baron, i el regidor de Participació, Ivan Pera, ofereixin una recepció als infants i les famílies acollidores i, posteriorment, tindrà lloc un berenar-sopar. Per altra banda, el dia 18 de juliol tindrà lloc a Santa Perpètua de Mogoda la Festa Central de les Colònies Saharauís a Catalunya.