Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

85.172 mataronins estan convocats a exercir el dret a vot a les Eleccions Generals

Escoltar

85.172 mataronins estan convocats a exercir el dret a vot a les Eleccions Generals

Diumenge que ve, 14 de març, se celebraran les Eleccions Generals per escollir els representants al Congrés dels Diputats i al Senat. A la ciutat de Mataró estan convocats a les urnes un total de 85.172 persones de les 114.000 que hi ha inscrites en el padró municipal.

Del cens d'electors, 390 són joves que podran exercir el seu dret a vot per primera vegada.

En total hi haurà 139 meses distribuïdes pels diferents col·legis electorals, agrupades en 6 districtes electorals, 75 seccions i 61 locals.

Respecte als anteriors comicis (Eleccions al Parlament de Catalunya 2003), només s'ha produït un canvi puntual en l'adreça d'un col·legi electoral: l'accés al Centre Cívic de Rocafonda es realitzarà pel carrer de Santiago Rusiñol, 23. Aquest col·legi correspon als votants del districte 2, seccions 2 i 3).

Servei d'acompanyament per persones amb mobilitat reduïda amb Creu Roja

Per tercera vegada, l'Ajuntament i la Creu Roja han arribat a un acord de col·laboració per posar a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei d'acompanyament per exercir el dret a vot.

Els interessats han de trucar al telèfon d'atenció ciutadana 010 per sol·licitar el servei abans del 13 de novembre a les 20 hores. Les peticions són trameses a Creu Roja, que es posa en contacte amb els interessats confirmant-los el moment del dia en que se'ls realitzarà el servei, que està previst realitzar-se en ambulància i/o en un autobús adaptat.

Les persones amb mobilitat reduïda seran acompanyades per personal de Creu Roja des dels seus domicilis particulars fins els col·legis electorals corresponents i, un cop exercit el dret a vot, es realitzarà el viatge a la inversa.

Dispositiu d'informació als ciutadans

L'Ajuntament ha dissenyat un dispositiu especial d'informació als ciutadans durant la jornada electoral, que té els següents eixos:

  1. Servei d'Informació del Cens Electoral a l'Ajuntament i als Centres Cívics.
  2. L'Oficina d'Atenció Ciutadana de La Riera, 48 i les de Rocafonda i Cerdanyola, situades als respectius centres cívics, romandran obertes entre les 8 i les 20 hores amb l'objectiu d'atendre presencialment qualsevol ciutadà que desitgi realitzar consultes sobre on es troba situat el seu col·legi electoral. Igualment, també estaran oberts excepcionalment al públic els Centres Cívics de Molins, Cirera i del Pla d'en Boet, amb el següent horari: de 9 a 14 i de 17 a 20 hores. Per altra banda, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d'atenció ciutadana 010 (807 117 010 si es truca des d'un mòbil).

  3. Informació sobre la jornada electoral i l'escrutini a l'Ajuntament
  4. Els ciutadans podran fer un seguiment de la jornada electoral a través de diferents sistemes d'informació instal·lats al vestíbul de l'Ajuntament (La Riera, 48):

    -Pantalla de dades sobre participació i escrutini. Està previst la publicació de les dades estimades de participació en la votació calculades a partir d'una mostra de 23 meses electorals i recollides a les 14 i a les 18 hores. Un cop tancats els col·legis electorals i quan l'Ajuntament disposi de les dades d' aproximadament el 20% de l'escrutini, començaran a publicar-se en aquesta pantalla els primers resultats dels comicis. Els resultats s'aniran actualitzant sistemàticament, a mesura que vagin arribant les dades dels diferents recomptes de vots. S'oferiran els resultats generals de la ciutat i els resultats per barris (ordenats alfabèticament).

    -Pantalla de televisió. Emetrà imatges de diferents informatius de televisió que realitzen una programació especial amb motiu de les eleccions.

    -Plafons informatius. Una petita exposició amb infografia recollirà una retrospectiva dels resultats a Mataró de les diverses eleccions generals des de 1977.

  5. Seguiment on-line de les eleccions a través del web municipal

Igual que en les darreres eleccions municipals, es podrà fer el seguiment dels comicis on-line a través del web municipal (www.mataro.org): qualsevol persona des de casa seva podrà conèixer de primera mà, a través d'Internet, els resultats de participació estimada a les 14 i a les 18 hores i els resultats electorals a mesura que es va realitzant el recompte de vots. La primera publicació de resultats estarà disponible a la Xarxa quan es disposi d'aproximadament el 20% de l'escrutini i, a partir de llavors, les dades s'aniran actualitzant a mesura que arriben els resultats a l'administració. Un cop finalitzat l'escrutini, es penjarà a la xarxa el dossier general amb els resultats provisionals i totes les estadístiques generades a Mataró, que quedaran pendents de confirmació per la Junta Electoral.

4. Dossier dels resultats electorals. El dossier amb els resultats electorals a la ciutat de Mataró estarà disponible al web municipal (en format PDF) i qualsevol persona podrà imprimir-lo per saber la participació, els resultats generals a Mataró i els resultats per barris, entre d'altres.