Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet acull una exposició de gravats i escultures dels últims vint anys d'Antoni Tàpies

Escoltar

Can Palauet acull una exposició de gravats i escultures dels últims vint anys d'Antoni Tàpies

"Antoni Tàpies. Cos i llenguatge" és el nom de l'exposició que estarà a Can Palauet del 21 de maig al 27 de juny. La mostra, que s'inaugura demà a les 20 h, presenta obres procedents de la Fundació Antoni Tàpies i està organitzada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb 16 ajuntaments de Catalunya, entre els quals hi ha Mataró, i el suport de Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM).

L'exposició la formen gravats des dels anys vuitanta fins a l'actualitat, juntament amb dues escultures de bronze de 1987. La mostra pretén ser un recull de la producció d'Antoni Tàpies (Barcelona, 1923) dels darrers vint anys i presta una atenció especial als temes, símbols i formes més significatius, amb la voluntat de donar a conèixer l'obra d'un artista que recerca constantment l'equilibri de l'ésser humà i l'univers.

L'exposició és itinerant i ha pogut ser vista ja a Sant Celoni, Santa Coloma, Vilafranca, Rubí, Sitges, l'Hospitalet, Santa Perpètua, Manersa, Castelldefels, Martorell, Igualada i Terrassa. A partir de juliol, continuarà el recorregut a Vic, El Prat de Llobregat i Vilanova i la Geltrí.

L'horari habitual de visita a Can Palauet és, de dimarts a diumenge de 18 a 21 hores i, dissabtes, diumenges i festius, també d'11 a 14 hores. Ara bé, entre el 15 de juny i 27 de juny, l'exposició només estarà oberta en l'horari de tardes.

La mostra es complementa amb un petit programa d'activitats gratuïtes comentades:

1. Visita comentada de l'exposició el dia de la inauguració: divendres 21 de maig a les 20 h.

2. Visita i taller familiar: diumenge 13 de juny a les 12 h. L'activitat està pensada per a famílies, nens acompanyats d'adults, que vulguin fer una aproximació a l'artista.

3. Visita-taller per a escoles i grups: cal concertar dia i hora al telèfon 93 758 23 61. Hi haurà material pedagògic que es pot sol·licitar al Patronat Municipal de Cultura.

Aquesta exposició forma part del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística (ODA) de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. ODA té com objectiu donar suport a les polítiques locals d'art contemporani i impulsar projectes de cooperació municipal de creació, formació, i difusió.

El 23 de gener del 2003, l'Ajuntament va signar el conveni amb la Diputació perquè l'exposició "Guinovart. Memòria del blau", que havia realitzat el Patronat Municipal de Cultura, pogués convertir-se en itinerant i ser vista a 19 municipis més. Aquell mateix dia, l'Ajuntament va signar els convenis amb els representats de la Fundació Antoni Tàpies i de la Fundació Albert Ràfols Casamada per acollir sengles exposicions.