Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 80% de la vegetació de la ciutat rebrà tractament fitosanitari per curar i prevenir plagues

Escoltar

El 80% de la vegetació de la ciutat rebrà tractament fitosanitari per curar i prevenir plagues

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament i l'empresa Ribas Fitosanitaris han iniciat aquest mes de maig els treballs de tractaments fitosanitaris dels arbres i zones verdes de Mataró. L'objectiu d'aquesta campanya és prevenir l'aparició de plagues i malalties pròpies de la vegetació (fongs, insectes, àcars o bacteris) i curar aquells exemplars o zones ja afectades.

Aquests tractaments consisteixen en polvoritzar la copa dels arbres, les plantes arbustives i les gespes amb productes fungicides, piretroides, bactericides i adobs fuliars, aquests productes s'impulsen a través d'un canó o mànega amb pulveritzadors des d'un camió

Les substàncies que s'utilitzen per aquests treballs són biodegradables a més d'innòcues per als animals i les persones. Els productes utilitzats tampoc són residuals ni acumulables i no perjudiquen el medi ambient.

Els treballs afectaran al 80% de la vegetació de la ciutat

La previsió del Servei de Manteniment és que els treballs fitosanitaris es perllonguin fins als mesos de setembre o octubre, època en què es comença a combatre la processionària del pi. Per no destorbar la circulació de vehicles i vianants els treballs es faran principalment durant la nit, entre les 22.00h i la matinada.

Durant aquests mesos es tractarà el 80% de vegetació de la ciutat, que comprèn tots els vials amb arbrat i zones verdes de Mataró. L'objectiu és prevenir i fer front a les malalties i plagues d'insectes que ataquen la vegetació durant l'època de primavera i estiu, a causa de les elevades temperatures i la humitat ambiental. A la tardor s'actua contra la processionària que afecta els pins