Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Carnestoltes 2004 proposa actes per gaudir del carrer, la música i el foc

Escoltar

El Carnestoltes 2004 proposa actes per gaudir del carrer, la música i el foc

Demà dijous, 19 de febrer, comencen els actes del Carnestoltes de Mataró. El programa d'actes del Carnestoltes 2004, Ferum de les Cultures, està organitzat pel col.lectiu Comitè de Crisi de Carnestoltes i compta amb el suport del Patronat Municipal de Cultura.

El primer dels actes és la Festa de Dijous Llarder i l'últim serà l'entronització de la Vella Quaresma, el Dimecres de Cendra, 25 de febrer.

Dijous Llarder, 19 de febrer

Els comerciants de la plaça de Cuba disfressats donaran inici a les festes de Carnestoltes. Des de les 9 del matí als clients del dia se'ls oferirà un tastet de truites.

A partir de les 18.30 h i des de la plaça de Santa Maria es farà un recorregut pels carrers del casc antic de la ciutat on es convidarà als ciutadans a fer un tast de truites. Les truites, fetes a la manera tradicional, les oferirà la Hermandá de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa.

Divendres de Carnestoltes, 20 de febrer

Els carrers de la ciutat, de les 15.30 fins a les 17.00 h, seran l'escenari per on es passejaran les rues de les escoles de Mataró.

Sa Majestat Pellofa XXVI arriba a la ciutat. Iniciarà el seu recorregut, a les 21.00 h, des de la plaça de Santa Anna fins a l'Ajuntament. Sa Majestat i la Reialesa aniran acompanyats de la Guàrdia Reial, els Botargues. El passeig s'amenitzarà amb la música de la Banda Musical Escuracassoles.

Quan Sa Majestat Pellofa XXVI entri a l'Ajuntament farà la lectura del pregó que donarà inici a la festa.

Una vegada s'hagi acabat el pregó, tothom qui ho vulgui podrà participar en el correfoc Foll-amb-foc. El recorregut serà el següent: carrer de Sant Josep, Muralla de Sant Llorenç i plaça de Santa Anna.

A la plaça de la Peixateria, a les 24.00 h, es donarà inici a la Portabardellada, els Portafardells, les estranyes criatures que vénen del mar, arriben a Mataró disposats a airejar tots els draps bruts dels que manen a la ciutat. Faran un recorregut pels carrers del casc antic.

Quan acabi la Portabardellada a la plaça de l'Ajuntament hi haurà un concert a càrrec dels mataronins The Cabrians.

Dissabte de Carnestoltes, 21 de febrer

La plaça de Santa Anna, a partir de les 17.00 h, serà l'escenari on els més menuts podran gaudir del ball infantil amb la música dels Fan Fan Xou.

La Gran Rua de Carnestoltes s'iniciarà amb la concentració de comparses davant del Teatre Monumental a partir de 18.00 h. A les 19.00 h la rua començarà el seu recorregut: carrer del Parc, Caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç, La Riera i la plaça de l'Ajuntament. Una vegada a la plaça el rei Pellofa procedirà a l'entrega dels premis a les millors comparses. El primer premi serà de 400 euros en metàl.lic i 200 euros en teles per a disfresses; i 3 accèssits de 200 euros en metàl.lic i 100 euros en teles per a disfresses.

Diumenge de Carnestoltes, 22 de febrer

Els Portafardells tornaran als carrers de la ciutat. Derressaca a la tarda, fent un tomb pels carrers del casc antic.

Dimecres de Cendra, 25 de febrer

Els comerciants de la plaça Gran començaran el Dimecres de Cendra amb una sardinada que oferiran als seus clients.

A partir de les 17.00 h se celebrarà el Comiat d'en Pellofa XXVI. La desfilada de la comitiva funerària començarà a les 19.45 h i farà el següent recorregut: La Riera, carrer d'en Pujol, plaça Xica, plaça de Santa Maria, carrer d'en Palau i plaça de l'Ajuntament. Amb l'arribada a la plaça s'iniciarà la cerimònia de comiat amb la lectura de les últimes voluntats d'en Pellofa XXVI, els delegats del Molt Il.lustre Col.legi Notarial procediran a la lectura de l'últim discurs oficial del rei mort que per voluntat pròpia serà incinerat.

En aquest moment de màxima aflicció apareixerà la Vella Quaresma, una nova reina que voldrà governar en els pròxims 40 dies. S'imposarà el dejuni i l'abstinència. Tot seguit, es farà la seva entronització i serà acompanyada en comitiva pels següents carrers: el Carreró, plaça Gran, plaça Xica, carrer de Sant Cristòfor fins a la plaça de la Peixateria. Aquests últims actes estan organitzats per les Confraries de l'Enterrament i de les Set Setmanes. La imatge de la Vella Quaresma serà penjada, per celebrar la nova coronació es repartiran vi calent i bunyols de bacallà.

Afectacions al trànsit

Divendres 20 a partir de les 15 h quedarà tallada al trànsit la plaça de l'Ajuntament i a partir de les 20 h es tallarà el carrer de Sant Josep a l'alçada del carrer d'en Moles, la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç.

El Dissabte de Carnestoltes, amb motiu de la Gran Rua, a partir de les 15.00 h es tallarà l'accés a la plaça de l'Ajuntament i a partir de les 18.00 h es tallarà a la circulació els carrers per on passi la rua: carrer del Parc, Caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç i La Riera i els carrers que hi tenen accés: carrer del Carme, carrer de Massevà, carrer d'Amàlia, carrer de Sant Josep, carrer de la Coma, carrer del Portal de Valldeix, Muralla dels Genovesos i carrer Nou de les Caputxines. Aquests vials s'aniran obrint a mesura que la rua vagi avançant.

Dimecres de Cendra a partir de les 15.00 h es tallarà l'accés a la plaça de l'Ajuntament i a les 18.00 h també La Riera i el carrer de Sant Josep a l'alçada del carrer d'en Moles.