Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cívic del Pla d'en Boet-Peramàs-Esmandies estarà enllestit el proper mes de desembre

Escoltar

El Centre Cívic del Pla d'en Boet-Peramàs-Esmandies estarà enllestit el proper mes de desembre

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat aquest matí les obres de construcció del nou Centre Cívic Pla d'en Boet-Peramàs-Esmandies, que està ubicat a l'antiga fàbrica Tesa i serà el més gran de la ciutat.

Aquest nou equipament permetrà potenciar les activitats sòcio-culturals d'aquest sector de la ciutat i serà un nou eix de centralitat donades les possibilitats que ofereixen els seus espais i infrastructures.

La construcció d'aquest centre cívic és un pas més en la voluntat del govern de la ciutat de descentralitzar els serveis municipals, seguint les directrius de proximitat, eficàcia i eficiència.

Les obres estan valorades en 2.231.887 euros, dels quals 1.896.166 euros corresponen a la rehabilitació de l'edifici i 335.721 euros a la urbanització dels entorns. Les obres de l'edifici van començar el mes d'abril de 2003 i està previst que finalitzin el proper mes de desembre.

La primera actuació va consistir en enderrocar dues de les quatre plantes que tenia l'edifici de l'antiga fàbrica i tot seguit els treballs van comportar l'adequació dels espais per tal de convertir-lo en centre cívic. Així, tot i que es manté l'estructura de l'edifici, s'han produït canvis funcionals i estètics destacats, com ara a les façanes, que combinen l'aplacat de pedra, la fusta i el vidre.

El Centre Cívic més gran de Mataró

El nou edifici del Centre Cívic disposarà d'una superfície total construïda de 2.610 m2, el que el convertirà en el més gran de la ciutat. Les obres s'han dividit en dues fases i la primera ha significat una actuació en 1820 m2.

L'equipament està situat entre els carrers d'Hernán Cortés i de Juan Sebastián Elcano, que es convertirà en un carrer per a vianants. Als seus voltants té uns espais públics enjardinats. L'edifici té una alçada de dues plantes, amb la peculiaritat que la que havia estat planta subterrània de la fàbrica s'ha convertit en planta baixa perquè s'ha rebaixat el nivell de terrenys de la zona i s'hi han fet les corresponents obertures.

Pel que fa als accessos, se n'han fet dos a la planta baixa i un altre a les plantes superiors, fet que permetrà usos independents.

Distribució dels espais

Planta baixa

Vestíbul i consergeria, sala d'actes polivalent per a 135 persones, sales d'estudi i lectura, servei de bar, cafeteria i espai de relació, espai per a la gent gran, despatx per a la direcció del centre cívic, despatx d'administració, 2 sales de reunions, serveis sanitaris, vestidors, magatzem i garatge.

Primera planta

3 sales polivalents de 40 m2, una sala polivalent de 65 m2 (divisible), una altra sala polivalent de 65 m2, una sala de 85 m2, quatre despatxos, una aula d'activitats de 30 m2 i serveis sanitaris. Hi ha també una reserva d'espai per a futurs usos pendents de definir, que s'executaran en una segona fase.

Planta segona

Accés a les terrasses i reserva d'espai per a futurs usos que encara s'han d'estipular.