Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell municipal de la gent gran presenta el vídeo "Mataró, una visió del segle XX"

Escoltar

El Consell municipal de la gent gran presenta el vídeo "Mataró, una visió del segle XX"

Demà dijous, 27 de març, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Oriol Batista, presentarà el vídeo "Mataró, una visió del segle XX" que ha estat produït i editat per la Comissió de la memòria històrica del Consell municipal de la gent gran de Mataró. L'acte es farà a les 10.30 h al Teatre Monumental en el transcurs del Consell municipal de la gent gran.

L'objectiu de la Comissió de la memòria històrica que es va crear el juny del 2001, és transmetre als joves i a la població en general l'experiència i els coneixements de la gent gran.

De la cinta "Mataró, una visió del segle XX" se n'han editat 425 en format vídeo i 75 en DVD que es distribuiran a tots els membres del Consell municipal de la gent gran, a la Unió de Botiguers, al Moviment Educatiu de Mataró, a la Biblioteca pública Pompeu Fabra, al Museu de Mataró, a les entitats de la gent gran i a totes les escoles i instituts de la ciutat.

"Mataró, una visió del segle XX"

El vídeo fa un repàs, a través de les paraules i els testimonis de diferents persones, de la ciutat de Mataró al llarg del segle XX. Mataronins de diferents professions mostren les seves pròpies vivències i la seva visió de fets històrics i transcendentals de la història com poden ser la República, la Guerra Civil, la postguerra, la dictadura, la transició o la democràcia.

Així, amb les imatges d'empresaris tèxtils, mestresses de casa, comerciants, pagesos, sindicalistes i mecànics tèxtils entre d'altres, s'hi barregen imatges històriques i personatges cabdals del moment com Alfons XIII, Francesc Macià, Lluís Companys, Joan Carles I, Josep Tarradellas, Adolfo Suárez, Felipe González o Dolores Ibárruri "La Pasionaria".

A més dels moments polítics, el vídeo també mostra la situació econòmica que ha anat visquent la ciutat i les transformacions urbanístiques que ha patit amb motiu de la vinguda de nova població, primer procedent d'altres regions de l'Estat espanyol i més recentment d'altres països.

Previ al passi del vídeo, Pascual Fernández, representant del Consell municipal de la gent gran, explicarà com s'ha elaborat i quin ha estat el mecanisme de treball per produir el vídeo, en el qual hi han participat moltes entitats de la ciutat.

Després, l'historiador Ramon Boter de Palau pronunciarà la xerrada "Visió històrica de Mataró, imatges del segle XX".

Per altra banda, la Creu Roja disposarà d'un transport adaptat per a totes aquelles persones que tinguin dificultat de mobilitat i vulguin assistir a l'acte. El servei es farà porta a porta.

També el Mataró Bus oferirà dos autobusos que recolliran a les persones que vulguin presenciar la jornada. Aquests autobusos tindran 5 punts de recollida: a les 10 del matí al Pla d'en Boet (davant la Biblioteca Pompeu Fabra); 10.10 h a Cerdanyola (davant el Centre Cívic, al passeig Ramon Berenguer III); 10.20 h La Llàntia; 10.30 h Cirera-Molins (a la cruïlla de la riera de Cirera amb l'avinguda Frederic Mistral); 10.40 h a Rocafonda (al carrer Pau Picasso, davant del Centre Cívic); 10.50 s'arriba al Parc Central.