Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El fort vent afecta 25 arbres de diferents indrets de la ciutat

Escoltar

El fort vent afecta 25 arbres de diferents indrets de la ciutat

El Servei de Serveis Municipals i Manteniment de l'Ajuntament han hagut de treballar des d'ahir al vespre per resoldre les incidències que el fort vent han ocasionat sobre la jardineria dels espais públics de Mataró.

El temporal de vent ha afectat un total de 25 arbres, 6 dels quals han hagut de ser tallats. La majoria d'incidències corresponen a branques trencades directament pel vent. Per altra banda, la pluja caiguda en les últimes setmanes ha deixat la terra flonja, de manera que alguns d'aquests arbres han perdut estabilitat i han estat més vulnerables al vent. Per aquest motiu, s'han hagut de fer 5 accions destinades a adreçar exemplars.

El cost de reposició dels arbres tallats puja 1.899 euros i els treballs de poda i reposició dels exemplars afectats 872,50 euros, per la qual cosa la valoració econòmica de les afectacions en la jardineria pública és de 2.771,50 euros. A aquestes despeses s'han d'afegir els 3.500 euros en que estan valorats els treballs especials de neteja, recollida de branques, precintat i fixació de contenidors de la brossa que es van realitzar per tal d'evitar accidents.

Altres afectacions

La Policia Local ha rebut incidències per part de ciutadans i ha hagut d'actuar in situ en els següents casos:

- Contenidors moguts (1)

- Perill en bastides i tanques d'obres (3)

- Caiguda de rajoles (1)

- Caiguda de rètols comercials (2)

- Perill en planxes de teulades (2)

- Perill en persianes i finestres (2)

- Caiguda de semàfors i fanals (2)

- Perill en grues d'obra (3)