Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Grup Cultural Pla dels Amats fa donació d'un bust del músic i compositor Pau Casals

Escoltar

El Grup Cultural Pla dels Amats fa donació d'un bust del músic i compositor Pau Casals

El Grup Cultural Pla dels Amats de Mataró ha fet donació avui, 26 de juliol, d'un bust de bronze en memòria del músic i compositor Pau Casals i Defilló (El Vendrell, 1876-San Juan de Puerto Rico, 1973).

El bust es col·locarà properament al Parc Central i està previst el descobriment públic de l'escultura en el marc dels actes de la Diada Nacional de Catalunya (el 12 de setembre). L'escultura és una peça de fosa en bronze realitzada a partir del motlle que té la Fundació Pau Casals del Vendrell. Representa la figura masculina d'un home madur i calb i les seves dimensions són 36 x 20 x 23 cm.

L'entitat Grup Cultural Pla dels Amats va iniciar l'any passat una campanya titulada "Pro-bust a Pau Casals", amb l'objectiu d'erigir un monument a l'insigne violoncelista i català universal. La campanya va comptar amb l'adhesió de 20 entitats i una cinquantena de comerços i particulars i la creació del bust ha rebut el suport del Patronat Municipal de Cultura de Mataró.

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el President del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, i el president de l'entitat, Josep Prats, han signat avui a la Sala dels Lleons l'acta de donació del bust, que es col·locarà a sobre d'una base que han dissenyat els serveis tècnics de l'Ajuntament. Aquesta base presenta la silueta d'un violoncel i porta la inscripció "MATARÓ A PAU CASALS".

Entitats adherides a la campanya

Agrupació Científico-Excursionista de Mataró

Amics del Senegal de Mataró

Armats de Mataró

Associació de Pessebristes de Mataró

Aules Sènior de Mataró

Centre Atlètic Laietània

Centre Catòlic de Mataró

Centre Natació Mataró

Colla de Caminaires Pocs i Bons

Foment Mataroní

Fundació Grup Tercer Món

Grup d'Història del Casal

Grup d'Opinió Jaume Llavina

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Òmnium Cultural de Mataró

Penya Barcelonista de Mataró

Societat Columbòfila de Matar

Tir esportiu de Mataró

Unió de Botiguers de Mataró

Unió Excursionista de Catalunya