Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla estratègic tèxtil del Maresme rep el suport del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç

Escoltar

El Pla estratègic tèxtil del Maresme rep el suport del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç

Els Plans estratègics tèxtils locals que impulsa l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE) i el Consell Intertèxtil Espanyol (CIE) van rebre dissabte el suport del Ministeri d'Industria, Turisme i Comerç. Els Plans Estratègics Tèxtils Locals tenen com a objecte el disseny d'estratègies d'intervenció per a la millora de la competitivitat del sector tèxtil-confecció, la diversificació territorial i la recol·locació eventual dels treballadors afectats per tancament d'empreses.

El finançament dels plans

Aquests plans estratègics seran una realitat gràcies a la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que permet a totes els plans estratègics sobre el tèxtil que s'impulsen a Espanya accedir als programa Profit del ministeri per tal que aquest subvencioni el 50% del cost del pla estratègic.

El projecte "Plans Estratègics Tèxtils Locals" de l'ACTE i el CIE té un pressupost global de 787.750 euros, dels quals 393.875 seran finançats via el programa Profit. Per la seva part, a la província de Barcelona, la Diputació finançarà també un 30% dels 5 plans que s'elaboraran.

El paper de Mataró

Mataró forma part de l'ACTE i treballa en col·laboració amb els sectors implicats de la comarca (consell comarcal, empresaris, sindicats) per tirar endavant el Pla Estratègic Tèxtil del Maresme. Per aquest motiu l'alcalde, Joan Antoni Baron, va ser un dels encarregats de signar dissabte passat el conveni de col·laboració corresponent, així com també ho va fer el president del Consell Comarcal del Maresme, Pere Almera. L'acte va tenir lloc a la sala Prat de la Riba de la Diputació de Barcelona (Rambla de Catalunya, 126) i  hi va assistir el ministre d'Indústria, José Montilla.

Els implicats en tots els plans

Les parts signants del conveni són la Xunta de Galicia, la Diputació de Barcelona, la Diputación de Jaén, els consells comarcals del Maresme i del Vallès Occidental, els ajuntaments de Badalona, Barcelona, Béjar, Manresa, Mataró, Ontinyent, Sabadell, Terrassa i Igualada, ACTE, el CIE, CCOO i la UGT.

En l'acte de signatura van intervenir el president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho; el secretari executiu d'ACTE, Teo Romero; el president del CIE, Amadeu Cazador; i els secretaris generals de la federació tèxtil de CCOO i UGT, Joaquim González i Francisca Sánchez, respectivament.