Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla Municipal de Drogodependències fa la segona intervenció nocturna en els espais d'oci de la ciutat

Escoltar

El Pla Municipal de Drogodependències fa la segona intervenció nocturna en els espais d'oci de la ciutat

El proper dissabte, 29 de maig, el programa Energy control intervindrà per segona vegada en els espais d'oci de la ciutat de Mataró, concretament al Pla d'en Boet. La intervenció es farà a partir de les 23 h fins a les 4 de la matinada. La iniciativa s'emmarca en el programa de prevenció del Pla Municipal de Drogodependències de l'Ajuntament i compta amb la col.laboració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme.

L'objectiu de l'activitat és informar i orientar els joves, consumidors o no, per reforçar el no consum de drogues i evitar i/o reduir els riscos associats a aquest. Per altra banda, també es vol facilitar i fer més pròxims els serveis especialitzats en drogues i sexualitat.

L'activitat també pretén promoure conductes responsables davant del consum, dotar al no consumidor d'elements de resistència i evitar el pas de l'ús experimental de les drogues a estadis de consum de més alt risc.

El missatge final és que la millor manera de gaudir de totes les activitats de la festa és evitar tenir problemes relacionats amb les drogues.

La primera intervenció que es va fer va ser el mes de juliol de 2003 a la zona del Port, i el novembre se'n va programar una segona al Pla d'en Boet però es va suspendre pel mal temps. Es pretén que aquestes activitats es converteixin en un programa permanent en l'àmbit de la festa nocturna, que permetin establir un coneixement i confiança gradual amb el públic destinatari i amb els col.laboradors (propietaris de bars musicals i discoteques) per tal de treballar conjuntament.

Un estand informatiu amb música

A les rodalies dels bars musicals i discoteques es muntarà un estand informatiu on els joves tindran accés a materials i a informació personalitzada. A més hi haurà diferents projeccions, activitats d'animació i tot plegat s'acompanyarà amb música d'un DJ.

Què és Energy control?

Energy control és una plataforma de joves voluntaris que des de 1997, preocupats pel consum de drogues que es dóna en espais lúdics i de diversió juvenil, van iniciar una línia informativa/preventiva especialitzada en treballar en els espais d'oci de joves i realitzar programes de reducció de riscos.

El grup pertany a l'Associació Benestar i Desenvolupament, organització no lucrativa que té com a finalitats la informació, la investigació i l'acció en el camp de les drogodependències, la sida, les famílies i la infància en situació de risc i marginació social, l'atenció domiciliària, així com altres problemàtiques socials i temes relacionats amb el Benestar Social.