Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una proposta de resolució que rebutja la reforma del Codi Penal

Escoltar

El Ple aprova una proposta de resolució que rebutja la reforma del Codi Penal

Ahir dijous, 15 de gener, el Ple va aprovar una proposta de resolució que va presentar els grup municipal de CiU relativa al rebuig a la reforma del Codi Penal introduïda pel grup parlamentari del PP al Senat. Aquesta reforma comporta la tipificació penal de determinats actes de referèndum i consulta popular (articles 506 bis, 521 bis i 576 bis del Codi Penal).

La reforma del Codi Penal introdueix noves figures delictives com els actes de convocatòria, autorització, ajut, promoció o assegurament de procés d'eleccions generals, autonòmiques o locals o consulta popular per via de referèndum en qualsevol de les modalitats previstes a la Constitució, per part d'autoritat o funcionari públic que no tingui les corresponents competències o atribucions, preveient penes de presó que van des de sis mesos a cinc anys en els diferents supòsits.

La proposta de resolució considera que la reforma del Codi Penal vulnera el principi d'Estat social perquè castigant a qui convoca unes eleccions o consulta popular malgrat no tingui les atribucions per fer-ho s'està castigant a tota una societat que estaria disposada a emetre la seva manifestació de voluntat política. I alhora també vulnera el Dret perquè s'ha impedit el debat d'aquesta reforma en el Congrés dels Diputats.

Per tot això, el Ple va aprovar els següents acords:

Primer.- Expressar el rebuig a la reforma del Codi Penal introduïda pel grup parlamentari del PP al Senat i que comporta la tipificació penal de determinats actes de referèndum i consulta popular.

Segon.- Comunicar aquest acord a la Presidència del Govern de l'Estat, a tots els grups parlamentaris representants al Congrés dels Diputats i al Senat i a la Mesa del Parlament de Catalunya.