Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els delictes baixen d'un 17% en un any

Escoltar

Els delictes baixen d'un 17% en un any

El número de fets il·lícits comesos a Mataró ha experimentat una reducció sostinguda durant l'últim any. La Junta Local de Seguretat va fer dimecres passat un balanç de l'estat de la seguretat a la ciutat analitzant els delictes, faltes, i les detencions realitzades per la Policia Local i Mossos d'Esquadra entre els mesos de novembre-gener de 2003 i el mateix període de 2004.

En un any els delictes i faltes han experimentat una reducció del 17%.

De tota la tipologia de delictes, els que s'han reduït més han estat els que afecten més directament a la integritat física de persones i béns (robatoris, lesions...). Entre novembre i gener del 2003 la mitjana d'aquest tipus de delictes era de 231,7 i, en canvi, al cap d'un any, la mitjana ha estat de 108,7, fet que representa una reducció del 53%.

En la reunió es va fer també un anàlisi específic de l'evolució dels delictes contra la salut pública, que entre novembre del 2002 i gener del 2004 han provocat 100 detencions, 1.174 denuncies per consum i possessió i les intervencions de les següents substàncies estupefaents: 47.188 gr d'haixix, 2.622 gr de Cocaïna, 13.500 gr de Marihuana, i 260 unitats d'èxtasi.

Per altra banda, la Junta va repassar també les actuacions conjuntes realitzades per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra entre gener i febrer del 2004:

-Operació Copa, que té com a objecte vetllar per la seguretat en locals de pública concurrència i controlar la venda d'alcohol i tabac a menors en locals d'oci, bars establiments comercials, etc. El resultat de l'operació va ser la detenció dos persones per delictes contra la salut pública i tinença il·lícita d'arma i el tancament del local que regentaven arran de l'obertura d'un expedient sancionador.

-Inspeccions a tallers tèxtils il.legals dels carrers d'Hernán Cortés i d'Almeria, amb resultat d'una detenció per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors.

-Operació Marca, que es va desenvolupar els dies 14 i 15 de febrer amb l'objectiu de garantir la seguretat en els espais d'oci. Aquesta operació va acabar amb 8 detencions (6 d'elles per robatoris a l'interior de camions), 59 denuncies administratives, i la realització de 76 proves d'alcoholemia.