Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Antoni Baron és escollit nou alcalde

Escoltar

Joan Antoni Baron és escollit nou alcalde

El Ple de l'Ajuntament s'ha reunit avui en sessió extraordinària per escollir nou alcalde després que Manuel Mas presentés la seva renúncia voluntària com a càrrec electe de l'Ajuntament el passat 30 d'abril.

L'elecció del nou alcalde-president de la Corporació s'ha realitzat a través de la votació mitjançant una urna dels candidats presentats pels grups municipals que van obtenir representació en les darreres eleccions municipals. El candidat del grup municipal del PSC, Joan Antoni Baron, ha resultat escollit per majoria absoluta, havent rebut 16 dels 27 vots emesos pels regidors.

Joan Antoni Baron, que fins ara era quart tinent d'alcalde i president de l'Àrea de Serveis Territorials, regidor d'Obres, Serveis Municipals i Manteniment, ha estat investit alcalde rebent el bastó i la banda d'alcalde amb l'escut de la ciutat.

Minuts abans de la votació del nou alcalde havia promès el càrrec Ivan Pera com a nou regidor pel grup municipal PSC.

La sessió plenària ha comptat amb l'assistència del delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel; els diputats al Congrés Manuel Mas (exalcalde de Mataró) i Jordi Pedret; els diputats al Parlament Consol Prados (exregidora de Mataró), Josep Maria Carbonell, i Lídia Santos; la delegada del govern a Barcelona, Carmen Sanmiguel; el diputat de la Diputació de Barcelona i alcalde de Granollers, Josep Mayoral; i els alcaldes de Terrassa, Pere Navarro; Vilassar de Mar, Pere Almera, entre d'altres.

El primer discurs de l'alcalde

En el primer discurs com a alcalde, Joan Antoni Baron ha presentat els eixos bàsics sobre els quals vol articular la seva acció com alcalde: el debat estratègic sobre el futur de Mataró, l'atenció prioritària a les coses quotidianes, al dia a dia de la ciutat, i la proximitat a la ciutadania, als veïns i veïnes, com a forma de governar, parlant i escoltant per tal de poder atendre millor les seves demandes i necessitats.

A continuació, ha plantejat la necessitat de consensuar un nou pacte pel desenvolupament econòmic i social, que reflecteixi els canvis en els models productius de la ciutat, i també del nou Programa d'Actuació Urbanística Municipal (PAUM), que ha de definir el model de creixement de la ciutat per als propers anys i que dibuixarà les noves possibilitats de creació d'habitatge de promoció pública.

Durant la primera part del discurs ha fet un breu repàs de la seva biografia, des que va arribar a Mataró als anys 60, agraint a la seva família i éssers més propers el suport rebut fins el dia d'avui. Per altra banda, Baron acabat el seu parlament citant el poema l'Assaig de Càntic en el Temple, de Pere Quart.

Síntesi biogràfica de Joan Antoni Baron

Nascut a Melilla el febrer de 1955, està casat i té un fill i una filla.

Llicenciat en Biologia, especialitzat en Botànica, per la Universitat de Barcelona.

Ha exercit de mestre a l'escola pública Camí del Mig, de la qual ha estat director i cap d'estudis.

Joan Antoni Baron ha estat regidor del PSC a l'Ajuntament de Mataró durant els últims 9 anys, temps durant el qual ha estat tercer i quart tinent d'alcalde i ha assumit responsabilitats en matèries molt diverses. Entre 1995 i 1999 va ser president de l'Àrea de Serveis Personals de l'Ajuntament, regidor d'Educació i també president del Patronat Municipal d'Esports. Entre 1999 i 2003, va estar al capdavant de l'Àrea de Via Pública de l'Ajuntament i, durant l'últim any, ha estat president de l'Àrea de Serveis Territorials i regidor d'Obres, Serveis Municipals i Manteniment.