Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cinquena Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s'ha celebrat avui a Mataró

Escoltar

La cinquena Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s'ha celebrat avui a Mataró

La cinquena Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha tingut lloc avui a Mataró. L'acte ha estat presidit per l'alcalde, Manuel Mas, i s'ha clos amb una intervenció del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà.

La Xarxa és una plataforma municipal, promoguda per la Diputació de Barcelona, que permet sumar recursos i esforços dels municipis per aconseguir objectius comuns de sostenibilitat i on els ajuntaments troben un marc adequat de debat i d'intercanvi d'experiències.

Actualment la Xarxa està integrada per 210 ajuntaments i administracions locals de Catalunya, que representen al 72% de la població de Catalunya i el 95% de la província de Barcelona.

En el transcurs d'aquesta cinquena assemblea s'ha nomenat la nova presidència de la Xarxa i els nous càrrecs estatutaris. La presidència a partir d'ara anirà a càrrec de Núria Buenaventura, presidenta delegada de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

A més, també s'ha aprovat el Pla de Treball 2004-2005 i la incorporació a la Xarxa de 13 municipis. El Pla de Treball preveu avançar en els processos d'implantació d'Agendes 21 Locals; la confecció de 60.000 agendes escolars de medi ambient i el desenvolupament de grups de treball en capítols com: compra verda i consum responsable; soroll i mobilitat sostenible; nova cultura de l'aigua; eficiència i estalvi energètic i el tractament dels residus.

L'acte també ha comptat amb la conferència "Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya" que ha anat a càrrec d'Enric Llebot, coordinador de l'Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya. Una vegada finalitzada la conferència s'ha llegit la Declaració Institucional sobre "Consum responsable".